Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 2:4Plzeň byla i počtvrté v sezóně nad síly Zlína

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kratěna 0 : 1
14. Simon 0 : 2
19. Veselý 1 : 2
36. Kadlec 1 : 3
0. Mozík 1 : 4
57. J. Svoboda 2 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína prohráli ve 48. kole extraligy s Plzní 2:4 a přišli tak o sérii sedmi zápasů, v nichž dokázali bodovat. Západočeši dobyli zlínský led potřetí za sebou a ovládli všechny čtyři vzájemné zápasy v rámci základní části. Gól a asistenci si v dresu vítězů připsal zkušený forvard Ondřej Kratěna.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Plzeňští hokejisté slaví gól. Zleva Jan Schleiss, Ondřej Kratěna a Jakub Jeřábek.

Článek

Při zaváhání Pardubic bojoval Zlín o šestku, ale jako první se zapotil jeho gólman Kašík. Simon obkroužil bránu a vypálil, její strážce měl ale lapačku na místě. Brance v doposud opatrné hře pomohla chyba v obraně Beranů: Řezníček za brankou namazal Schleissovi, jenž zadovkou našel Kratěnu, který si objel Kašíka a pohodlně zakončil. Poté v oslabení ujel plzeňské obraně Leška, v koncovce ale přestřelil.

A Indiáni potvrdili otřepané "nedáš - dostaneš". Současně s návratem vyloučeného Marušáka se v brankovišti nejlépe zorientoval Simon a dostal puk za Kašíka. Následně se domácím naskytly dvě velké šance, v té první Machovský vytáhl proti Říčkovi lapačku, napodruhé už ale lehkou střelu Veselého propustil mezi betony.

Srovnáno mohlo být hned po pauze, to by ale Čajánek poloprázdnou bránu musel trefit. Při trestu pro Machovského pálil zblízka Říčka, neuspěl. Ostrá byla také střela Řezníčka, ale ani on nesrovnal krok. A tak se místo toho opět prosadili Západočeši, Kašík sice dlouho odolával, na dorážku Kadlece ale byl už krátký.

Na začátku třetí třetiny byl vyloučen Kubka a před Machovským bylo dusno. Nebezpečně střílel Holík, z dorážky už ale Vlach za beton puk nedostal. Říčka mířil sám na branku Plzně, zblízka mířil jen do ochranné sítě. Po chybě Veselého se dostal do úniku Kratěna, ale Kašík jeho pokus vykryl. Tentýž hráč se dostal do podobné šance i za dvě minuty, i tentokrát ale tento minisouboj vyhrál zlínský brankář.

Pak se znovu do šance dostal Vlach, ale dnes nebyl den domácích. To potvrdil v 50. minutě Mozík, který svou trefou zvýšil už na 4:1 pro Západočechy. Když Simon v leže nahrál Kubalíkovi, vytáhl další parádní zákrok Kašík. Malou naději domácím dal svou trefou do horního růžku Svoboda. Dát kontaktní gól mohl Ondráček, odkrytou bránu minul. Závěrečná power play byla od Zlína slibná, ten ale velké šance nevyužil.

48. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. O. Veselý (J. Svoboda, Kotvan), 57. J. Svoboda (Kašík) - 11. Kratěna (Schleiss), 14. Simon (J. Sýkora, Johnson), 36. Kadlec (Kratěna, Bližňák), 50. Mozík (Lev). Rozhodčí: Kubuš, Baluška (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 4593.
Zlín: Kašík - Matějíček, Žižka, Marušák, Urbanec, Kotvan, Řezníček - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Kubiš - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Plzeň: Machovský - Mozík, D. Sklenička, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Schleiss - J. Sýkora, Simon, Johnson - Balej, T. Sýkora, Lev - Hollweg, Kubalík. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.

Reklama

Související témata: