Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 2:3 PPPardubice podlehly Karlovým Varům a vypadly z první šestky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Balán 0 : 1
38. Cetkovský 1 : 1
48. Balán 1 : 2
49. Zohorna 2 : 2
63. Hruška 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic podlehli v 50. kole extraligy Karlovým Varům 2:3 v prodloužení a po šesté porážce za sebou klesli z šestého na osmé místo. Vítěznou branku vstřelil v čase 62:42 David Hruška. Dvanáctá Energie se v boji o únik baráži vzdálila předposlední Olomouci na rozdíl šesti bodů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hráči Karlových Varů se radují z gólu na ledě Pardubic.

Článek

Karlovarští hokejisté, kteří se museli obejít bez distancovaného kapitána Dudy, v úvodu přestáli nápor soupeře a v sedmé minutě získali jednobrankové vedení. Přesný pas od Šmacha zužitkoval na zadní tyči neobsazený Balán. Vedoucí branka dodala hostům sebevědomí a nadále byli lepším týmem. Jedinou šanci Pardubic neproměnil v závěru první třetiny unikající Starý.

V podobné disciplíně se neprosadil na začátku druhé části ani karlovarský Vojtěch Tomeček. Pardubice pak postupně přebíraly střeleckou iniciativu, ovšem jejich útočným manévrům scházela přímočarost. A když už se do gólové šance dostal Zohorna, dokázal se Závorka bleskově přesunout. Karlovarští si nadějnou možnost na zvýšení vzali sami, když na začátku dlouhé přesilovky pět na tři špatně vystřídali a museli pykat.

Až při klasické výhodě sevřela Energie soupeře kolem Kristanovy branky, ovšem rány Davida Hrušky ani Balánova dorážka se neujaly. Ofenzivní snažení Pardubic táhla zejména první formace, která si vytvářela tlak v útočném pásmu, avšak nedokázala jej proměnit v branku. Druhá třetina i tak skončila smírem. Při přesilovce se na hranici brankoviště prosadil důrazný Cetkovský.

Tentýž hráč se radoval z gólu i krátce po přestávce při další početní výhodě, ale hlavní rozhodčí chvíli předtím přerušil hru. To karlovarská radost ve 48. minutě byla oprávněná, i když druhý Balánův gól v zápase musel ještě potvrdit videorozhodčí. Vedení ale hostům dlouho nevydrželo. Za padesát vteřin totiž doklepl kotouč za Závorkova záda Zohorna.

Od toho momentu se hrálo výhradně jen na Závorkovu branku. Pardubice nevyužily přesilovou hru a ani v dalších šancích karlovarského brankáře nepřekonaly. Utkání tak dospělo do prodloužení. V něm se po necelých třech minutách prosadil David Hruška, který rychlou kličkou překonal Kristana.

50. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:3 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Cetkovský (Marcinko, Tybor), 49. T. Zohorna (M. Špaček, Čáslava) - 7. Balán (Šmach), 48. Balán (Bahenský), 63. D. Hruška (Bahenský). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 7251.
Pardubice: Kristan - Korím, Benák, Gregorc, Čáslava, Havlík, Čutta, Ščotka, Píša - Radil, Nahodil, T. Zohorna - Tybor, Marcinko, Cetkovský - Poulíček, Kaut, Gašparovič - P. Sýkora, M. Špaček, Starý. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, T. Dvořák, J. Tomeček - Bartek, Balán, Bahenský - D. Hruška, R. Hruška, Vachovec - V. Tomeček, Skuhravý, Micka - Koblasa, Kverka ml., R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice