Hlavní obsah

Dukla - Liberec 3:1Hodinu držel Brabec libereckou obranu nad vodou, nakonec ale Severočechy vlastním gólem potopil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Šural 0 : 1
61. Polom 1 : 1
70. Brabec (vlastní) 2 : 1
83. Mareš 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Nešťastník Brabec. Hodinu dirigoval v prologu k druhému jarnímu kolu libereckou obranu tak, jako by v ní hrál odjakživa, nakonec to byla ovšem právě narychlo získaná posila, která Severočechy na pražské Julisce potopila. Po vyrovnávacím gólu Poloma, jenž odpověděl na vedoucí trefu hostujícího Šurala, si dal totiž hlavičkující Brabec vlastní branku, takže Liberec vyšel i v druhém zápase jara naprázdno a jeho situace u dna tabulky se tak dál komplikuje.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Jiří Fleišman z Liberce a Vjačeslav Karavajev z Dukly.

Článek

Liberecký trenérský tandem se před druhým zastavením fotbalového jara nerozpakoval ani chvíli a obě nové akvizice angažované po úvodní blamáži se Slavií postavil. „Hlavně do obrany jsme potřebovali dirigenta," vysvětloval Jiří Kotrba, že o přínosu Ericha Brabce pro defenzívu nepochyboval. A nic na tom neměnilo, že Brabec trénoval se Severočechy teprve od pondělí. Od Michala Breznaníka vypůjčeného na hostování ze Sparty zase kouč čekal, že posílí ofenzívu a třeba se prosadí i střelecky.

Očekávání se naplnilo... Před týdnem tolik prostupná liberecká obrana domácí Duklu díky Brabcovi k ničemu nepustila, dopředu hráli Severočeši v úvodu tak, jako by byli na Julisce doma oni. Pavelka měl dokonce po dvanácti minutách šanci otevřít skóre, ovšem Rada jeho střelu vyrazil.

Pražané se začali probírat až po půlhodině, kdy hru vyrovnali, jenže s dobře organizovaným soupeřem si nevěděli rady, takže k ohrožení Kolářovy brány se vůbec nedostali. Hlavně proto, že jejich akce byly příliš zdlouhavé, bez rychlé finální přehrávky a momentu překvapení. Zůstalo tak u pokusu Bergra z otočky v samém úvodu, což byla jediná rána mířící mezi tyče.

Liberec na tom byl stejně, ale když šest minut po přestávce vypálil podruhé, byl z toho gól. Po faulu na Pavelku se ujal exekuce trestného kopu Šural a technickou střelou přes zeď otevřel skóre. Dukla ovšem odpověděla promptně... Po rohovém kopu vznikl v liberecký šestnáctce neskonalý zmatek, ale nakonec míč odražený od břevna přece jen dotlačil do sítě Polom.

Hosty definitivně pohřbila právě nová posila Brabec. Centr mířící do šestnáctky hlavičkoval tak nešťastně, že ho poslal za záda vlastního gólmana! Severočeši šli do kolen, neboť střídající Mareš jejich zkázu ještě dovršil.

Dukla - Liberec 3:1 (0:0)
Branky: 61. Polom, 71. Brabec vlastní, 84. Mareš - 51. Šural. Rozhodčí:  Nenadál - J. Paták, Arnošt. ŽK: Přikryl - Sus, Sackey, Kolář, Šural. Diváci: 1921.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Polom, Matěj Hanousek - Považanec, Gedeon, Marek Hanousek - Berger (90. Jeřábek), Jan Blažek (74. Přikryl), Juroška (57. Mareš). Trenér: Kozel.
Liberec: O. Kolář - Sus, E. Brabec, Pokorný, Fleišman - Obročník (75. Ďubek), Sackey - Frýdek (85. Ndiaye), Pavelka, Breznaník  (80. Luckassen) - Šural. Trenéři: Kotrba a Csaplár

Reklama

Související témata: