Hlavní obsah

Třinec - Zlín 1:4Zlín zkazil Třinci oslavy Prezidentského poháru a míří do šestky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Ružička 1 : 0
21. Kubiš 1 : 1
38. Valenta 1 : 2
44. Köhler 1 : 3
53. Kubiš 1 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Zlína zkazili Třinci v předposledním 51. kole základní části oslavy zisku Prezidentského poháru a výhrou 4:1 se na dosah přiblížili definitivě šesté příčky a s ní spojenému přímému postupu do čtvrtfinále. Úřadující mistr sice na ledě Ocelářů prohrával, ale skóre otočil čtyřmi góly a připsal si deváté vítězství z posledních jedenácti kol. Dvě branky zaznamenal Pavel Kubiš. Třinec porážkou přišel o šanci překonat bodový rekord Pardubic v základní části.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ondřej Veselý ze Zlína na ilustračním snímku.

Článek

Zlín nebyl na ledě suveréna základní části jen komparsem k předávání Prezidentského poháru. Byť se do lídra pustil aktivně, vyložené šance produkoval soupeř, který po sedmi týdnech nastoupil znovu i s uzdravenými klíčovými hráči Klepišem a Rothem. Po Matějíčkově kiksu a sólu Orsavy hosty v sedmé minutě spasila tyč.

Domácí měli další jedinečnou příležitost v půlce první části, jenomže prohospodařili dvouminutovou přesilovku pět na tři. Ružička v ní sice kotouč propasíroval pod Štůralou za brankovou čáru, ovšem sudí těsně předtím přerušili hru. Domácí útočník se ale v klasické přesilovce přece jen dočkal, v 19. minutě se po efektním slalomu mezi zlínskými beky neukvapil a zápěstím puk o levou tyčku poslal do branky.

Jenže Zlín ve druhém dějství opět prokázal, že se mu navrací mistrovská forma z minulé sezony. Hned na začátku vymazal manko zásluhou Kubiše, jehož rána směřující mimo tyče se šťastně o koleno domácího Hrabala stočila do třinecké sítě. Hostům byla štěstěna nakloněna i v 29. minutě, když nenápadný Klepišův pokus bekhendem zastavila horní tyčka.

Když sudí v půli utkání přehlédli Köhlerův zásah holí do Kleslovy tváře a otřesený třinecký zadák putoval s krvavým zraněním na ošetřovnu, na bojišti se přitvrdilo. Domácí za přehnaný důraz pykali dvěma menšími tresty, z nichž ten druhý po ostřelování Hamerlíka zužitkoval nekompromisní bombou Valenta ve vedoucí branku.

Na kompaktně hrající Zlín byli domácí krátcí. Obzvláště když po parádní kolmici Ondráčka udělal Köhler ještě pohlednější blafák a třetím gólem proměnil třineckou snahu v křeč. Hosty pak při posledním záchvěvu soupeře podržel Štůrala a Kubiš chytrou trefou přes obránce Galvase čtvrtým gólem definitivně rozhodl o prvním zlínském vítězství s Třincem v této sezóně.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. Ružička (Klepiš, Roth) - 21. Kubiš, 38. Valenta (Marušák, Leška), 44. Köhler (Ondráček), 53. Kubiš (Okál, Řezníček). Rozhodčí: Homola, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hamerlík - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Trončinský, Foltýn - Hrňa, Kreps, Orsava - Klepiš, Plíhal, Ružička - Dravecký, Žejdl, Cienciala - Matuš, M. Růžička, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Zlín: Štůrala - Marušák, Valenta, Matějíček, Žižka, Kotvan, Řezníček - Jakub Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Kubiš - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec