Hlavní obsah

Slavia - Brno 5:2Slavii se návrat do Edenu vydařil, ukončila sérii porážek s Kometou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Tomica 1 : 0
13. Čermák 2 : 0
22. Kolařík 3 : 0
26. Vondráček 3 : 1
42. Čermák 4 : 1
48. Čermák 4 : 2
56. Bednář 5 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Slavie porazili v 51. kole extraligy Kometu 5:2 a ukončili tak sérii čtyř porážek proti brněnskému soupeři. Dvě branky a asistenci si v zápase, který se hrál v Edenu, připsal domácí forvard Miloslav Čermák. Kometa tak prohrála potřetí za sebou na kluzištích soupeřů, i nadále je ale třetí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Diváci v Edenu přihlížejí zápasu mezi Slavií a Kometou Brno.

Článek
Fotogalerie

Kometa se v Praze představila bez své brankářské jedničky Čiliaka, který v předešlém kole udržel čisté konto proti Mladé Boleslavi. Premiérový start v nejvyšší soutěži si tak připsal dvacetiletý Klimeš, který doposud působil v druholigové Břeclavi.

A v úvodu si na nedostatek práce nemohl stěžovat, Slavia byla totiž od začátku aktivnější a Brno zatlačila do defenzivy. Nápor domácích ukončilo až vyloučení Šticha, který hokejkou zranil v obličeji Tona. Nejproduktivnější hráč Komety následně zamířil do kabiny a do duelu už nezasáhl.

Skóre se poprvé změnilo v 11. minutě, kdy Tomica zakončil střelou mezi Klimešovy betony rychlý protiútok a spolupráci se Sklenářem. Při Poletínově vyloučení mohl vyrovnat Němec, ale Svobodu nepřekonal a z protiútoku opět udeřila Slavia. V oslabení se trefil Miloslav Čermák. Při Šulcově vyloučení byl blízko snížení Honejsek, ale Svobodu překonat nedokázal.

Místo kontaktního gólu hostů tak přišla další trefa domácích. Ve 22. minutě se prosadil z dorážky 42letý obránce Kolařík a připsal si první branku v tomto ročníku. Ve 26. minutě však snížil sedmnáctým gólem ve své životní sezoně Vondráček a hosté přidali.

Další šanci zapsat se mezi střelce měl Honejsek, opět ale neuspěl. Příležitosti však měli i domácí, Vlasák trefil tyč. Prosadil se však až na začátku třetí části aktivní Miloslav Čermák, jenž překonal Klimeše po dalším rychlém protiútoku.

Slavia tak mířila za čtvrtou výhrou v letošním kalendářním roce, na které nic nezměnil ani gól kapitána Komety Leoše Čermáka. Poslední slovo měl navíc v přesilovce domácí kapitán Bednář. Slavia tak oslavila návrat do Edenu, kde naposledy hrála v listopadu 2012, jasnou výhrou.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC Kometa Brno 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Tomica (Sklenář, M. Čermák), 13. M. Čermák (Holec), 22. Kolařík (Stránský, T. Doležal), 42. M. Čermák, 56. Bednář (Pletka, Vlasák) - 26. Vondráček, 48. L. Čermák (J. Káňa II, Mrázek). Rozhodčí: Mikula, Polák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 3110.
Slavia: A. Svoboda - Valach, Šenkeřík, Šulc, Štich, Knot, Kolařík, A. Růžička - Vlasák, Bednář, Pletka - Stránský, T. Doležal, Poletín - M. Čermák, Sklenář, Tomica - Andres, Holec, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.
Brno: Klimeš - Ptáček, Kováčik, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Malec, Hájek - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Ostřížek - Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec