Hlavní obsah

Život se zasekl, ale on odmítl se vzdát. Po nádoru na mozku běžel maratón

Praha

V loňském roce zažil šok. Televizní producent Jacob Walker dostal od lékařů zprávu, že má v mozku nádor velikosti golfového míčku. Dalších jedenáct měsíců života bylo jeho nejlepších v životě. Paradox, že? Přitom už od dětských let poznal nemocniční odér australských nemocnic.

Foto: archiv Jacoba Walkera

Dokázal to. Maratón v New Yorku dal.

Článek

Ve dvou letech byl malý Jacob diagnostikován se srdeční vadou. V roce 1988 podstoupil operaci. Aby si zachránil život, musel se vyhýbat namáhavé činnosti. V sedmnácti zažil silné bušení srdce, další problém a urgentní lékařský zákrok. Následující roky, které nejsou z tohoto pohledu zajímavé, zdravotní stav stagnoval. Zdálo by se, že žil pohodlný život.

Ale přišel únor 2014 a s ním nádor na mozku. Život se zasekl.

Osmadvacetiletý muž ale odmítl vzdát svůj život. Všichni tady máme jeden metr – jeden život, jedna šance. On nepřijmul šokující zprávu o smrtelné nemoci, místo toho si slíbil, že poběží maratón v New Yorku.

V listopadu tak také provedl. Nazul maratónky a sedm měsíců po operaci mozku šel na start. „Můžu říct, že posledních jedenáct měsíců bylo nejlepších jedenáct měsíců mého života," pronesl pro news.com.au.

Nikdo neví, co je za rohem

„Dny se zdály opravdu temné, ale bohatství pozitivity lidí se dotkly mého života, to bylo pro mě obohacující," přiznal Walker.

Přestože měl problém ve svém pravém spánkovém laloku, běhání se stalo cestou k vyjádření lásky k životu a touze žít každý den, jako by mohlo jít o ten poslední.

„Doktoři vám nikdy neřeknou konečné datum, ale odborníci říkají, že je tu předpoklad osmi až deseti let. Přemýšlím spíš, co budu dělat v roce 2015 než co za osm let," prozradil Walker.

On žije a běží přítomností. „Nikdo neví, co je za rohem," dodal.

Reklama