Hlavní obsah

Ukážete své srdce a podpoříte nás?

Praha

Běhání je pro někoho sport, pro jiného životní styl. Někdo ho považuje jen za takové rychlejší střídání levé a pravé nohy. A jsou mezi námi i tací, kteří běh považují také za prostředek. Prostředek k dosažení vyšší mety. A používají běh k tomu, aby pomohli ostatním.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Libor dře. Maká a pomáhá. A co ty?

Článek
Fotogalerie

Vzpomeňte třeba na asi nejznámější běžecko-charitativní akci Běh pro Paraple podporující vozíčkáře. Běh s batohem pro děti z dětských domovů, Běh pro světlušku pro zrakově postižené a další.

Pomáhat a běhat

A připomeňte třeba na Tomáše Zahálku, který je všechny odběhal a k nim přidal ještě další méně známé akce. Stal se dokonce Spojencem sportovců na vozíku u Sportovního klubu vozíčkářů Praha. Za každý svůj kilometr věnuje Tomáš určitou částku na podporu hendikepovaných sportovců. Nebo vzpomeňte třeba na Rainera Predla, jenž běhal sedm dní na běžeckém páse pro dětský hospic a dobrovolné hasiče.

Aby toho napáchaného dobra bylo co nejvíce, připojujeme se také my z redakce Běhání.sport.cz. Libor se chystá na svůj první maratón v životě. Poctivě trénuje a za každý natrénovaný kilometr až do květnového pražského maratónu věnuje vozíčkářům korunu. Liborova motivace je silná - je pevným článkem řetězu redakce, která píše o běhání. A on jen u psaní určitě nezůstane.

Liborův Seznam

Aby měl budoucí maratónec Libor motivaci ještě větší, vkládá se do věci také Seznam.cz. Za uběhnutí maratónu navýší jeho podporu hendikepovaných sportovců o dalších pět tisíc. Dokáže-li Libor zaběhnout svůj první maratón pod čtyři hodiny, přibude dalších pět tisíc. Celkově 10 000 korun může přistát na sbírkovém účtu vozíčkářů.

Seznam.cz patří mezi tradiční podporovatele Sportovního klubu vozíčkářů Praha. Pravidelně se například účastní Benefičního turnaje firem ve florbale, z něhož jde celý výtěžek právě na podporu hendikepovaných. A že jde o motivaci opravdu silnou, dokazuje další věc - téměř již tradiční vítězství týmu s logem Seznam.cz na bílých trikotech.

Strýček Libor chce i tebe!

Pojďte Libora v jeho nelehké přípravě podpořit i vy! Dá svůj první maratón už tento květen? Dá ho pod čtyři hodiny? Odměňte jeho dřinu, krev a slzy a podpořte jeho pomoc vozíčkářům a stejně jako Seznam.cz navažte svou pomoc na Liborův výkon. Každý kilometr je důležitý. A každá koruna se počítá.

Věříte, že Libor svůj první maratón po čtyřech měsících přípravy zvládne?
No tak určitě, je to kabrňák!
82,5 %
Já neříkám ani tak, ani tak, ale na moje slova dojde.
9,3 %
Určitě ne, není v lidských silách toto zvládnout.
8,2 %
Celkem hlasovalo 377 čtenářů.

Reklama