Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 8:2Stav série 1:0Vítkovice v úvodním utkání předkola deklasovaly Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Marcinko 0 : 1
12. Starý 0 : 2
18. Svačina 1 : 2
22. Svoboda 2 : 2
23. Szturc 3 : 2
25. Klok 4 : 2
31. Pastor 5 : 2
32. Svoboda 6 : 2
42. Huna 7 : 2
50. Szturc 8 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic deklasovali v prvním utkání předkola play off extraligy Pardubice 8:2. Domácí v přechodném azylu zimního stadiónu v Porubě ustáli i dvoubrankové vedení soupeře a za stavu 0:2 Východočechy zničili šesti góly v rozmezí čtrnácti minut. Po dvou trefách zaznamenali Tomáš Svoboda s Romanem Szturcem. Pardubice utrpěly už devátou soutěžní porážku v řadě. Druhé utkání se bude hrát znovu v Porubě ve čtvrtek od 18:20.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic se radují z branky, kterou vstřelili v utkání s Pardubicemi.

Článek

Pardubice v první části ani náznakem nepřipomínaly tým, který závěr dlouhodobé části končil v depresi dlouhé série proher. Hosté start naproti očekáváním zvládli excelentně a Vítkovice se deset minut prakticky nedostaly s pukem do útočného pásma.

Vydařený nástup Pardubic korunoval v 10. minutě pohlednou akcí Marcinko, který v přesilovce zadovkou usměrnil za Dolejše Sýkorovou přihrávku. Díky Starému hosté ve 12. minutě odskočili dokonce do dvoubrankového trháku, po neméně zdařilé kombinaci střílel do prázdné branky. Domácí pak bez úhony přežili ještě čtyřminutové oslabení, v němž se Dolejš zapotil po Tyborově dorážce a dost možná tím zachránil vítkovické šance na úspěch.

Navzdory herní dominanci se však vedení Pardubic ještě v závěru první části ztenčilo na minimum. Kristanovi propadla nepříliš razantní střela Svačiny od mantinelu.

Pardubicím nepomohlo ani střídání gólmanů

S jediným gólem se hra Východočechů naprosto rozsypala. Den neměl ani gólman Kristan, který ve 22. minutě zaspal s vyjetím pro nahozený puk a Svoboda blafákem vyrovnal. Pak už byl na ledě jenom jeden tým: Szturc za 51 sekund švihem z úhlu otočil skóre a kouč Říha poslal za nejistého Kristana do branky juniora Vejmelku. Ten však za chybujícím týmem nemohl brankostroj zastavit.

Asi poslední pardubickou šanci dostat se do hry pak promarnil po Zíbově chybě z brejku Nahodil a domácí vzápětí Klokem kontrovali na 4:2. Nastartované Vítkovice si se soupeřem dělaly, co se jim zlíbilo. Pastor v polovině zápasu skóroval šťastnou trefou od modré čáry a pak si Svoboda dalším ukázkovou kličkou vychutnal i Vejmelku.

Rozklížené Pardubice v závěru dopily kalich hořkosti do dna. Huna po parádní souhře s Romanem a Svačinou zavěsil posedmé a gólový účet uzavřel svou druhou brankou Szturc. Vyvolávané desítce vyprodané haly hosté unikli jen s velkým štěstím, domácí spálili spoustu vyložených šancí a Vandas neuspěl ani z trestného střílení. I tak ale tým kouče Svozila odehrál střelecky nejvydařenější utkání v sezóně.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Vítkovice Steel - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 8:2 (1:2, 5:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Svačina (Huna, Roman), 22. T. Svoboda (Čerešňák), 23. Szturc (M. Hlinka), 25. Klok (T. Svoboda, Burger), 31. Pastor (Kucsera, Vandas), 32. T. Svoboda (Burger, E. Němec), 42. Huna (Svačina, Roman), 50. Szturc (Stehlík, M. Hlinka) - 10. Marcinko (P. Sýkora, T. Zohorna), 12. Starý (Nahodil, Radil). Rozhodčí: Pešina, Šindler - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 5000 (vyprodáno). Stav série: 1:0.
Vítkovice: Dolejš - Kovář, Stehlík, Zíb, Kudělka, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - Szturc, M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.
Pardubice: Kristan (23. Vejmelka) - Gregorc, Čáslava, Benák, Havlík, Kolafa, Korím, Ščotka - P. Sýkora, Venkrbec, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Starý - Tybor, Marcinko, Gašparovič - Poulíček, Moučka, Cetkovský - od 41. navíc Špaček. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Reklama

Související témata: