Hlavní obsah

Bývalý spoluhráč Bonyho Wilfrieda ze Swansea zkolaboval během zápasu

Londýn

Hrůzu nahánějící scéna se odehrála během středečního zápasu 28. kola Premier League mezi Tottenhamem a Swansea. Hostující útočník Bafétimbi Gomis se v samotném úvodu zápasu skácel bez cizího zavinění na hřiště. Francouzský fotbalista byl odvezen do nemocnice, ale měl by být v pořádku.

Foto: John Sibley, Reuters

Útočníka Swansea Bafétimbiho Gomise odnášejí na nosítkách z hřiště. Testy v nemocnici ale prokázaly, že se nejedná o vážné zranění.

Článek

Celá situace se odehrála ihned poté, co se Tottenham v sedmé minutě dostal po brance Chadliho do vedení. Hráči Swansea už spořádaně čekali na opětovné rozehrání, když v tom se bývalý parťák Bonyho Wilfrieda z útoku Gomis u půlící čáry předklonil a snažil se najít ztracenou stabilitu. To se mu po několika vteřinách boje nepodařilo, takže upadl na zem.

Lékařům obou týmů se podařilo útočníka po několikaminutovém ošetření přivést k vědomí. Hráč byl poté odnesen na nosítkách s kyslíkovou maskou na obličeji, načež preventivně zamířil do nemocnice.

„Chtěl bych vás uklidnit ohledně mého zdravotního stavu. Popravdě to vypadalo děsivěji, než jak nebezpečné to ve skutečnosti bylo," řekl Gomis pro oficiální stránky Swansea. „Jsem zklamaný, že jsem dnes večer nepomohl svému týmu, ale nyní už je vše v pořádku. Také bych chtěl poděkovat všem za podporu a jejich zprávy," dodal Francouz.

Gomis má po celou kariéru problémy s nízkým tlakem, na hřišti nezkolaboval poprvé. V roce 2008 se mu něco podobného stalo také na tréninku francouzské reprezentace.

Swansea bez Gomise prohrálo na White Hart Lane 2:3

Reklama

Související témata: