Hlavní obsah

Žižkov dluží nájem za stadión, částku prý splatí do konce března

Praha

Fotbalový klub Viktoria Žižkov dluží Městské části Praha 3 nájemné za stadión. Radnice tvrdí, že třetí tým druhé ligy nepřistupuje na návrhy řešení situace, a proto mu hrozí, že bude muset areál pod televizní věží opustit. Vedení klubu opožděné platby uznává, ale prý se s Prahou 3 písemně dohodlo na tom, že částku splatí do 31. března.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Viktorie Žižkov. Ilustrační foto.

Článek

Problém vznikl ještě za minulého vedení radnice poté, co od klubu odkoupila areál asi za 40 miliónů korun a uzavřela s Viktorií nájemní smlouvu na stadión ve výši 100 tisíc korun měsíčně. Klub podle nynější radnice ale údajně dohodu neplnil a tehdejší rada tak smlouvu vypověděla. I když Viktoria tehdy dluh doplatila, výpověď prý vstoupila v platnost.

"V současnosti jsme v situaci, kdy Viktoria Žižkov neuhradila již za osm měsíců nájemné za stadion a užívá jej fakticky neoprávněně. Přitom nájemné ve výši 100 tisíc měsíčně zcela nepokryje ani náklady městské části na provoz a ostrahu areálu," uvedl v tiskové zprávě zaslané ČTK místostarosta Prahy 3 Alexander Bellu.

"Po neúspěšných pokusech řešit situaci s Viktorkou jsme byli nuceni klub vyzvat, aby vyklidil stadion, jinak bychom sami porušili zákonnou povinnost starat se o majetek s péčí řádného hospodáře. Stále však se snažíme fotbalový klub přimět ke smírnému řešení," dodal politik ODS.

Klub je medializací problému překvapen, protože se prý s radnicí dohodl na splacení dluhu. "Viktoria Žižkov opožděné platby uznává a nezpochybňuje. Na jednání majitele klubu Luďka Vinše s místostarostou Alexandrem Bellu 3. února došlo k písemné dohodě, jejímž výsledkem je povinnost uhradit dlužnou částku do 31. března 2015," uvedl v prohlášení pro ČTK tiskový mluvčí klubu Jiří Fryc.

"Viktoria Žižkov na zmíněném jednání současně předložila kopii smluvních dokumentů, z kterých vyplývá, že částka bude vyplacena přímo na účet MČ od jejích sponzorů. Proto klub nechápe, co vedlo pana místostarostu k medializaci této věci," dodal Fryc.

Reklama

Související témata: