Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Budějovice 4:1Léčba Ciprem nezabrala, Jihočeši vyšli i pod novým trenérem naprázdno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Wágner 1 : 0
28. Machovec 1 : 1
75. Skalák 2 : 1
82. Skalák 3 : 1
89. Navrátil 4 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Až trefa Skaláka z trestného kopu čtvrthodiny před koncem a jeho druhá branka osm minut poté vysvobodila mladoboleslavské fotbalisty z jarního trápení, které pokračovalo i v duelu 19. ligového kola s Jihočechy. Rychlý vedoucí gól Wágnera jim nepomohl, a když po necelé půlhodině Machovec parádní střelou z trestného kopu vyrovnal, vypadalo to s nimi všelijak. Skalák je však dvěma góly spasil a zajistil jim první jarní výhru. Zato Jihočechům ani výměna trenérů nepomohla, neboť i pod taktovkou staronového kouče Františka Cipra prohráli.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér Českých Budějovic František Cipro

Článek

Sotva utkání začalo, už dostaly plány nového kouče Jihočechů ránu. Jen půldruhé minuty uběhlo a Ciprův tým v Mladé Boleslavi prohrával. Domácím stačil Skalákův výpad, zmatek před českobudějovickým gólmanem Křížkem a pohotová dorážka Wágnera.

Rychle inkasovaný gól Jihočechy kupodivu probral, takže dalších třicet minut byli aktivnějším týmem majícím více ze hry. Zaslouženě se proto dočkali vyrovnání, o něž se postaral Machovec. Po jeho přesně mířené střele z trestného kopu se brankář Šeda jenom podíval...

Pro domácí pochopitelně komplikace, jež se promítla do jejich už beztak upachtěného a hodně komplikovaného fotbalu. I tak se se ale do šancí dostali, jenže Magera pálící z otočky bránu netrefil, Vacek a hlavičkující Wágner si počínali stejně.

Žádný div, že o půli sáhl mladoboleslavský kouč Jarolím nejen k důrazné promluvě do duší svých svěřenců, ale hned ke dvěma střídáním, aby  skomírající tým probral. Rošáda v sestavě skutečně zapůsobila. Domácí si vynutili výraznou převahu, zamkli bránící a jen na defen zívu myslící Jihočechy v jejich šestnáctce, pálili na Křížka ze všech pozic.

Ten se  dlouho doslova překonával, takže zmařil jak příležitost Vacka, tak i velkou šanci Wágnera. Čtrthodiny před koncem po Skalákově střele z trestného kopu rovněž skočil, ale na míč nedosáhl.

Výborně hrající Skalák završil po osmi minutách své představení druhou brankou, takže zajistil svému týmu první jarní výhru, kterou pečetil Navrátil.

Zato Jihočeši i třetí utkání prohráli, i když pod novým trenérem Ciprem v Mladé Boleslavi dlouho vzdorovali.

Mladá Boleslav - České Budějovice  4:1 (1:1)
Branky: 2. Wágner, 75.  a 83. Skalák, 88. Navrátil - 28. Machovec. Rozhodčí: K. Hubeš - Mokrusch, Černý. ŽK: Magera, Wágner - M. Škoda, Hála, Hanzlík. Diváci: 2648.
Ml. Boleslav: Šeda - J. Kysela, Navrátil, Hůlka (46. Zahustel), Bořil - Šisler, Vacek - Skalák, Magera (73. Končal), Ďuriš (46. Ščuk) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.
Č. Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, Kladrubský, Machovec 55, Hanzlík) - Pešek, Benát, Hála (67. Chrien), Michal Škoda - Volešák (81. Linhart) - Varadi. Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata: