Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 4:2Stav série 3:1Mladá Boleslav slaví po výhře nad Plzní historický postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Hyka 1 : 0
23. Pabiška 2 : 0
30. Bárta 3 : 0
34. Sýkora 3 : 1
39. Simon 3 : 2
54. Klimenta 4 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve čtvrtém utkání předkola play off extraligy nad Plzní 4:2, opanovali sérii 3:1 na zápasy a ve čtvrtfinále se mohou těšit na vítěze základní části Třinec. Pro Mladou Boleslav byl přitom už postup do předkola historickým úspěchem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Boleslavi z prvního gólu proti Plzni.

Článek

Před beznadějně vyprodaným hledištěm, které bylo z převážné většiny natěšené na dokonání postupu ze strany Středočechů, začali domácí aktivněji. Nejprve minul Pabiška, poté v začínající sedmé minutě spasil hosty před jejich odkrytou brankou povedeným obranným zákrokem Hollweg.

Na konci 11. minuty pálil při přesilovce Mladé Boleslavi Bárta, vychytal ho však Machovský. A plzeňský gólman se zaskvěl i nedlouho poté proti Kašpaříkovi. V 15. minutě měli první vyloženou šanci i Indiáni a strážce domácí branky Martin Růžička měl obrovské štěstí, že neinkasoval z hole Kubalíka.

Plzeňští se pak ubránili v oslabení, ale krátce nato zaskočil Hyka takřka z nulového úhlu Machovského a poslal domácí do vedení. V závěru první části si ještě Plzeň zahrála 12 vteřin čtyři na tři a další čtvrt minuty v pěti proti třem, ale bez úspěchu.

Na začátku druhého dějství sice hosté ještě ustáli bez úhony příležitost Výborného, ale o pár vteřin později se prosadil důrazný Pabiška, jehož trefu posvětil i videorozhodčí. Kontrovat mohli krátce po sobě Hollweg a dvakrát aktivní Kubalík, jenže neuspěli a přišel trest. Ve 30. minutě pykal na trestné lavici Kadlec a Bárta zacílil neomylně.

Plzeň se pokusila zastavit euforii Mladé Boleslavi oddechovým časem a ještě v sobě našla sílu na odpor. Ve 34. minutě tečoval před Růžičkou Kubalíkovo nahození od mantinelu Tomáš Sýkora. Další šance na obou stranách stavem nepohnuly, ovšem ve 39. minutě se po závaru před Růžičkou prosadil Simon, sudí opět prokonzultovali situaci s kolegou u videa a bylo to 3:2.

Třetí část načala přesilovka Mladé Boleslavi, v níž minul Pacovský. Ve 48. minutě zachránila po Bártově ráně Machovského tyč, chvilku poté minul v dobré pozici Ján Sýkora. V 54. minutě však uklidnil domácí Klimenta čtvrtým gólem a mistr extraligy z roku 2013 už nedokázal odpovědět. Když se mu nepovedlo vykřesat jiskru naděje ani v dlouhé power play, přišly už na řadu bouřlivé oslavy Středočechů.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Hyka (Musil, Trška), 23. Pabiška (Kočí), 30. Bárta (Ovčačík, Pabiška), 54. Klimenta (Broš, M. Látal) - 34. T. Sýkora (Kubalík), 39. Simon (Lev, Jeřábek). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Gebaurer, Lederer. Vyloučení: 7:13. Využití: 1:0. Diváci: 4200 (vyprodáno). Konečný stav série: 3:1.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Vidmar, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, R. Čermák - M. Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, L. Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Boháč - J. Sýkora, Simon, Lev - Indrák, Bližňák, Schleiss - Hollweg, T. Sýkora, Kubalík - Culek. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín