Hlavní obsah

Slavia - Karlovy Vary 2:4Karlovy Vary vyhrály na Slavii a drží si náskok před Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Vlasák 1 : 0
8. Redlihs 1 : 1
15. Tomica 2 : 1
39. Bičánek 2 : 2
46. Hruška 2 : 3
52. Skuhravý 2 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté dvanáctých Karlových Varů vyhráli ve 2. kole skupiny o 11. až 14. místo v extralize na ledě Slavie 4:2 a drží si v boji o únik baráži sedmibodový náskok před předposlední Olomoucí. Energie sice v Edenu dvakrát prohrávala, ale dokázala výsledek otočit.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Kapitán karlovarských hokejistů Radek Duda utkání na Slavii nedohrál.

Článek

Slavia nastoupila oproti úvodnímu duelu skupiny o umístění se zkušenými Vlasákem a Bednářem, kteří hned v 15. vteřině získali Slavii vedení. Hosté vstoupili do zápasu lehkovážně a po Bednářově přihrávce zakončil před brankovištěm volný Vlasák, který si připsal jubilejní 300. gól v domácí nejvyšší soutěži.

Hosté poprvé zahrozili v šesté minutě, kdy Vachovcův výpad v oslabení zlikvidoval Svoboda. Za dvě minuty už Energie vyrovnala, když projel po levé straně Redlihs a z úhlu překvapil slávistického gólmana. V 15. minutě opět vedla Slavia, když po Čermákově přihrávce překonal Závorku blafákem do bekhendu Tomica.

Hosté bojovali, aby duel obrátili. Ve 27. minutě měl šanci exslávista Micka. Vzápětí se ale Západočeši museli bránit po vyloučení Skuhravého a Dudy 86 sekund ve třech proti pěti. Jejich oslabení ještě předcházela oprava plexiskla. Slavia se pak ubránila při Bednářově trestu, ale ve 39. minutě už při Šulcově pobytu na trestné lavici vyrovnal Bičánek.

Obrat dovršil ve 46. minutě po Balánově přihrávce osamocený David Hruška. Domácí následně hráli další dvě oslabení a při druhém v 52. minutě pojistil hostům výhru po teči Bičánkovy střely Skuhravý. V 56. minutě skončil zápas pro Šticha a Dudu, kteří dostali po vzájemné výměně názorů desetiminutové tresty. Pro Dudu to byl už druhý trest v zápase, takže se změnil v trest do konce utkání.

2. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. Vlasák (Bednář, Pletka), 15. Tomica (M. Čermák, Valach) - 8. Redlihs, 39. Bičánek (D. Hruška, Balán), 46. D. Hruška (Balán, Vachovec), 52. Skuhravý (Bičánek, Šmach). Rozhodčí: Hodek, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:5, navíc Štich 10 min. - Duda 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Diváci: 1120.
Slavia Praha: A. Svoboda - Valach, Šenkeřík, Šulc, Štich, J. Novák, A. Růžička, Kolařík, Knot - Vlasák, Bednář, Pletka - Holec, T. Doležal, Stránský - M. Čermák, Sklenář, Tomica - Andres, J. Veselý. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, Deyl, Bičánek, Šmach, Redlihs, J. Tomeček - D. Hruška, Balán, Vachovec - Bartek, Zadražil, Duda- V. Tomeček, Skuhravý, Micka - Koblasa, Kverka ml., Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Reklama