Hlavní obsah

Brno - Zlín 2:3Zlín vyhrál první čtvrtfinále v Brně, v prodloužení rozhodl Okál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Čermák 1 : 0
31. Žižka 1 : 1
31. Vlach (trestné střílení) 1 : 2
60. Němec 2 : 2
61. Okál 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína zvítězili v úvodním čtvrtfinále play off extraligy v Brně nad domácí Kometou 3:2 v prodloužení. O výsledku rozhodl po 46 sekundách nastavení Zdeněk Okál. Kometa vedla od 12. minuty brankou Leoše Čermáka, v polovině zápasu dvěma góly za 18 sekund otočili stav Tomáš Žižka a z trestného střílení Roman Vlach. Dvanáct sekund před koncem třetí třetiny vyrovnal při přesilovce Vojtěch Němec. Druhé utkání série je na programu ve čtvrtek od 18:00 opět v Brně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Zlína Roman Vlach dává z trestného střílení gól na 2:1.

Článek

Berani nenaplnili předpoklady Komety, že svou taktiku v repríze loňského finále postaví na zatažené obraně s pokusy o brejky. Naopak se do protivníka pustili s nečekanou vervou a odvážným útočným pojetím hry. Brňany to zaskočilo a nechali se zatlačit do defenzivy. I když se hrálo před Čiliakovou brankou, kromě územní převahy se Zlín k vážnější střelecké šanci nedostal.

Kometa postupně srovnala krok, důsledným napadáním soupeře si vytvořila tlak a také mnohem častěji zaměstnávala brankáře Štůralu, který však většinu střel ze střední vzdálenosti s přehledem pochytal. Skulinku ve zlínské obraně našel až ve 14. minutě Čermák, který přízemní střelou k tyči dal první gól.

Kometa pokračovala v úvodu druhé třetiny v útočném pojetí, Zlín se snažil oplácet stejnou zbraní. V 29. minutě při první přesilovce v utkání po vyloučení zlínského zadáka Žižky neproměnil vyloženou šanci najíždějící obránce Malec, který netrefil volnou polovinu branky.

Hned po návratu z trestné lavice Žižka využil zaváhání brněnského obránce Ptáčka a střelou pod horní tyč vyrovnal. O 18 sekund později domácí Kováčik srazil ujíždějícího Vlacha, který z trestného střílení dostal Zlín do vedení.

To Kometu zcela vyvedlo z míry. Její hra začala být chaotická a hlavně bezradná v přechodu středního pásma, které Zlín dokonale utěsnil. Berani zjednodušili hru, zaměřili se na precizní defenzivu a protivníka nepouštěli ke střelám.

Kometa v poslední minutě třetí třetiny zkusila hru bez brankáře, tu jí ještě vylepšila přesilovka při vyloučení zlínského Říčky za vyhození puku za mantinel. Dvanáct sekund před koncem Vojtěch Němec využil početní výhodu a vyrovnal, prodloužení však netrvalo ani minutu a skončilo zlínskou radostí z vítězného gólu.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Kometa Brno - PSG Zlín 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 14. L. Čermák (J. Káňa II, Vágner), 60. V. Němec (Koreis, Kováčik) - 31. Žižka (Marušák, Čajánek), 31. Roman Vlach z tr. střílení, 61. Okál (Marušák, Leška). Rozhodčí: Hejduk, Šindler - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 0:3. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Zlín: Štůrala - Marušák, O. Horák, Valenta, Žižka, Kotvan, Řezníček - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Köhler - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Fořt, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: