Hlavní obsah

Chovali se jako banda dětí, tvrdí Ibrahimovic, že až hráči Chelsea donutili sudího, aby tasil červenou

Jedním si byl jistý. Nebýt reakce hráčů Chelsea, nizozemský sudí by zřejmě červenou kartu netasil a nevyloučil ho. „Chovali se jako banda dětí. Všichni hráči Chelsea se seběhli kolem něho a stěžovali si. Nikdy jsem nic podobného neviděl,“ popisoval Zlatan Ibrahimovic inkriminovaný moment osmifinálové odvety Ligy mistrů na Stamford Bridge, po němž musel ze hřiště. Jeho tým tak hrál následujících devadesát minut jen o deseti, přesto partii s Chelsea zvládl, i v oslabení dvakrát vyrovnal a po výsledku 2:2 po prodloužení Mourinhův tým vyřadil.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Nizozemský sudí Björn Kuipers se v obklíčení hráčů Chelsea a Marca Verrattiho z PSG chystá vyloučit Zlatana Ibrahimovice (není na snímku).

Článek
Fotogalerie

Mourinho se zdraví před zápasem s dětmi

Ta byla přísná, shodli se fotbaloví experti hned poté, co rozhodčí Kuipers po střetu Ibrahimovice s domácím Oscarem sáhl po červené kartě a švédskou hvězdu už ve 32. minutě osmifinálové odvety vyloučil.

Ta byla nesmyslná, dodávali, jakmile opakované záběry situaci rozfázovaly a potvrdily, že kontroverzní Ibra šel sice do souboje oběma nohama, ale okamžitě ohnul kolena, aby chránil sebe a Oscara nezasáhl. Skutečně ho netrefil, zatímco Brazilec na něho dopadal oběma nohama, a ke všemu kolíky napřed.

„Trochu tvrdý trest," glosoval v televizním studiu červenou kartu bývalý kapitán Manchesteru United a momentálně asistent Hodgsona u anglické reprezentace Gary Neville ještě v momentě, kdy se Oscar válel po trávníku a Kuipers teprve sahal po kartě. A dokonce červené!

Kuipers si jistý nebyl, myslí si Ibra

„Nevím, jestli se mám zlobit, nebo se začít učit. Ale v zápase, jako byl tento, si musí být rozhodčí stoprocentně jistý, když uděluje hned ve třicáté minutě červenou," zahlásil Ibrahimovic do kamer Sky Sports.

„Myslím, že on si jistý nebyl, dokud se jedenáct hráčů neseběhlo kolem něho, aby si stěžovali. Nikdy jsem nic podobného neviděl. Bylo to, jako by měl kolem sebe hordu dětí," vysvětloval si verdikt Kuiperse, kterého okamžitě obklopili Terry, Matič, Cahill, aby přibíhali další a další domácí fotbalisté. „V první chvíli jsem si řekl: Ten chlap neví, co dělá. Anebo možná viděl něco jiného."

Jen mimochodem - šlo o stejného sudího, který v listopadu 2010 nerozpoznal jeden z nejkontroverznějších incidentů v historii holandského fotbalu, kdy se v zápase Ajaxu s Eindhovenem zakousl Luis Suárez do ramene Otmana Bakkala.

Tentokrát podlehl stížnostem a naléhání hráčů Chelsea a Ibrahimovice poslal ze hřiště. Domácím tak nabídl početní převahu, jenže ti ji využít nedovedli. Ani v normálním hracím čase, ani v prodloužení. Oslabený a v závěru fyzicky vyčerpaný Paris SG se vzepřel osudu, dvakrát vyrovnal a nakonec Chelsea vyřadil.

Kompliment od Rooneyho i Linekera

„Od PSG to byl jeden z nejlepších výkonů, který jsem kdy viděl od týmu hrajícího v deseti lidech," napsal hned po závěrečném hvizdu na twitteru hvězdný Wayne Rooney.

„Hráli jsme s velkým srdcem, ale pro mě to není překvapení. Takto vidím své mužstvo každý den. Ukázali jsme kvalitu a velké srdce," nechal se slyšet Ibrahimovic, když po druhé vyrovnávací trefě Thiaga Silvy jeho spoluhráči remízu 2:2 ubránili a do čtvrtfinále postoupili.

„Hodinu a půl hráli bez nejlepšího hráče a vyřadili Chelsea. Tomu říkám triumf. Skutečně mimořádný výkon," složil Francouzům na sociálních sítích kompliment bývalý anglický kanonýr Gary Lineker.

Reklama

Související témata: