Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 2:1Stav série 1:0Třinec se ve čtvrtfinále protrápil k úvodní výhře nad Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Cienciala 1 : 0
39. Rákos 2 : 0
41. Pabiška 2 : 1
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté vykročili do extraligového čtvrtfinále vítězně a v prvním domácím utkání porazili Mladou Boleslav 2:1. Favorit se k očekávané výhře doslova protrápil, autorem vítězné trefy byl v 39. minutě Daniel Rákos. Nováček odvedl srdnatý výkon a doplatil pouze na nízkou efektivitu - domácí totiž skoro dvojnásobně přestřílel 30:16. Druhý zápas ve Werk Aréně se hraje v sobotu od 17 hodin.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Vladimír Dravecký z Třince (uprostřed) se probíjí mezi dvojicí hokejistů Mladé Boleslavi Lukáš Pabiška (vlevo) a Mitja Robar.

Článek

Třinec do play off vstoupil jako ze závěru základní části: opět bez nedoléčených opor Klesly, Polanského, Adamského a Irgla i rozpačitým projevem, který měl k ideálu v úvodním dějství na míle daleko. Hosté to favoritovi ještě ztrpčili aktivní hrou, která zákonitě přišla s jejich postupovou euforií. Mohli hrát znovu bez stresu, a tak to byl domácí suverén dlouhodobé části, kdo byl po první části vděčnější za bezgólový stav. Zmohl se na bídných pět střel na bránu, neprokousal se ke kloudné šanci, zatímco Hrubec musel v přesilovce reflexivně vytěsnit šikovnou teč Výborného.

Domácí ovšem tíhu prvního zápasu vyřazovací fáze po nervózním úvodu přežili. Do druhé části vtrhli s větším hladem po gólech, ale z křečovitosti je vysvobodil až přesně v polovině zápasu Cienciala, který příklepem z úhlu prostřelil Růžičku. A třinecká hra začala nabírat na obrátkách. Rákos se šikovně vyhnul bodyčku hostujícího beka a posunul kotouč před prázdnou bránu Linhartovi, kterého ale v koncovce zradila čepel. Uklidňující branku 'zařídil' v 39. minutě boleslavský Robar, kterému na modré čáře vypíchl puk Klepiš, vyměnil si ho s Rákosem a Růžička byl proti jejich souhře bezmocný.

Zdánlivý klid Ocelářů měl jepičí život. Pabiška po 53 sekundách třetí části zblízka dorazil v přesilovce za Hrubce střelu Bárty a svým třetím gólem ve vyřazovací části uvrhl soupeře pod další tlak. Třinec se třepal o nejhubenější náskok. Středočeši na Hrubce dotírali jako vosy a ve 48. minutě Werk Aréna jen zašuměla, když Látal po brejku v přečíslení nezpracoval puk před zívající prázdnou bránou.

Hosty v závěru přibrzdilo Kašpaříkovo vyloučení, i v oslabení byli ale nebezpečnější než soupeř. Půl minuty před koncem Boleslav sáhla k power play, ale i závěrečnou ránu Pacovského v poslední sekundě Hrubec kryl.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Ciencala (Klepiš), 39. Rákos (Klepiš) - 41. Pabiška (Bárta, D. Výborný). Rozhodčí: Hribik, Šír - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 1:0.
Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský, od 21. navíc Foltýn - Hrňa, Klepiš, Ružička - Kreps, Plíhal, Orsava - Dravecký, Žejdl, Sztefek - Cienciala, Matuš, Rákos. Trenér: Kalous a Varaďa.
Mladá Boleslav: M. Růžička - Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, R. Čermák - Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Postoupí do semifinále play off extraligy Třinec, nebo Mladá Boleslav?
Třinec
64,6 %
Mladá Boleslav
35,4 %
Celkem hlasovalo 393 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice