Hlavní obsah

Jablonec - Sparta 0:0Sparta znovu ztratila, remíza v Jablonci nahrála Plzni

Jablonec nad Nisou

Jaro obhájci titulu nevychází. Fotbalisté Sparty ve šlágru 20. kola Synot ligy ztratili další body remízou 0:0 v Jablonci. Nerozhodný výsledek nahrál do karet Plzni, která v případě vítězství na Dukle a v dohrávce proti Slavii může jít již do pětibodového trháku. Zatím se na první příčku vyhoupla Sparta, ale jen s jednobodovým náskokem a dvěma odehranými zápasy navíc proti Viktorii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec ze Sparty zpytuje svědomí po neproměněné šanci.

Článek

Obstojí Sparta s provizorní obranou na horké půdě v Jablonci? To byla kardinální otázka, kterou nastolila absence zraněného Kadeřábka a vykartovaných Brabce s Costou. Jak se dalo očekávat, na pravém kraji obrany se představil záložník Mareček, na stopera se postavil zkušený Kováč a na levý kraj Podaný, mistr indické ligy.

První chybu ovšem spáchal jiný muž letenské sestavy, reprezentant Vácha. Ztratil míč a Jablonec rozjel rychlou akci, na jejímž konci měl tutovou šanci Pospíšil. Míč už směřoval do sítě, ale na čáře zastoupil brankáře právě Vácha, a tak své zaváhání napravil.

Kadlec i Crnkič bránu přestřelili

Trávník byl podmáčený a kluzký, a tak se hrálo vzduchem častěji, než by duelu druhého celku tabulky s třetím slušelo. Hosté nejčastěji hledali rychlého Kadlece, který nadějný brejk nezakončil a pak ve skrumáži ve vápně neprostřelil Hrubého.

Hra se přelévala z jedné strany hřiště na druhou, Jablonec si díky rohovým kopům vytvořil slušný tlak. V poslední minutě mu ovšem pláchl znovu Kadlec a domácí museli být moc a moc rádi, že z velké šance přestřelil branku.

Také po přestávce Sparta minimem svých šancí pohrdala, nadějný brejk pokazil Dočkal. Jít do vedení tak mohl Jablonec, Hübschmanovu bombu vyrazil Štěch a Crnkič v nadějné pozici branku přestřelil.

Gólů se diváci na vyprodané Střelnici nedočkali.

20. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Příhoda - J. Paták, Nádvorník. ŽK: Romera - Kadlec. Diváci 6108 (vyprodáno).
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš, Hübschman - Kopic (71. Masopust), M. Pospíšil, Crnkič (87. Čížek) - Šabala (81. Doležal). Trenér: Šilhavý.
Sparta: Štěch - Mareček, Kováč, Holek, Podaný - Vácha - Kadlec, Dočkal (86. Řezníček), Matějovský, L. Krejčí (81. Konaté) - Lafata. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: