Hlavní obsah

Ibrahimovic urazil celou Francii. Co řekl po prohře v Bordeaux?

Aktualizováno

Patří k nejlepším fotbalistům planety, ale občas si nevidí do úst. Kanonýr Zlatan Ibrahimovic si proti sobě po nedělní ligové prohře 2:3 v Bordeaux poštval takřka všechny Francouze, když kritizoval výkon hlavního rozhodčího Lionela Jaffreda a vulgárně se vyjádřil i o celé zemi. Švédský útočník ve službách Paris Saint-Germain se za svůj prohřešek omluvil, stále mu však hrozí disciplinární trest.

Zlatan Ibrahimovic kritizuje rozhodčího i celou FranciiVideo: Reuters

 
Článek

Ibrahimovic v utkání dvakrát skóroval, ale na body to Pařížanům nestačilo. Jednoho z nejlépe vydělávajících hráčů planety nadzdvihl výkon hlavního arbitra, v tunelu do šaten se Švéd rozzuřil a sudím pěkně vyčinil.

Neodpustil si však poznámku „ještě jsem neviděl horšího rozhodčího, tahle pos..ná země si nezaslouží PSG." Tím Ibrahimovic rozzuřil celou Francii včetně ministra sportu Patricka Kannera.

Později se Švéd za své výroky omluvil. „Mrzí mě tato nešťastná slova. Nechtěl jsem urazit Francii nebo Francouze. Mluvil jsem jen o fotbale. Ve vzteku řekne člověk leccos. Omlouvám se, jestli jsem někoho urazil," kál se Ibra.

Výroky třiatřicetiletého útočníka se nyní zabývá disciplinární komise, která může Ibrahimovice dodatečně potrestat. Pařížané, kteří i bez své největší hvězdy minulý týden vyřadili v osmifinále Ligy mistrů londýnskou Chelsea, jsou v tabulce Ligue 1 na druhém místě o dva body za vedoucím Lyonem.

Aféra nalezla odezvu i na politické scéně. Předsedkyně krajně pravicové Národní fronty Marine Le Penová vzkázala hráči, aby zemi opustil. "Ti, kteří považují Francii za pos...ou zemi, mohou odejít," uvedla Le Penová pro rozhlasovou stanici France Info.

Reklama

Související témata: