Hlavní obsah

Sparta - Jablonec 2:1Sparta na druhý pokus Jablonec zdolala, klid do odvety ale nezískala

Praha

Necelé tři dny od sebe dělily dva zápasy stejných soupeřů. Zatímco v Synot lize fotbalisté Sparty v Jablonci v sobotu remizovali 0:0, v prvním duelu čtvrtfinále Poháru FAČR doma na Letné v úterý vyhráli 2:1. Získali tak jen minimální náskok do odvety, která se hraje v půlce dubna. Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Slovácko s Mladou Boleslaví, Teplice s Plzní a Liberec s druholigovým Třincem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Jakub Řezníček (vpravo) slaví se spoluhráčem Lukášem Marečkem gól proti Jablonci v úvodním čtvrtfinálovém duelu Poháru FAČR.

Článek
Fotogalerie

Šest ku pěti. To není výsledek zápasu, ale poměr změn v základních sestavách, k nimž trenéři proti sobotnímu vzájemnému duelu přistoupili.

Jestliže na Střelnici gól nepadl, na Letné na něj diváci dlouho nečekali. Hned na úvod Shala servíroval lahůdku Costovi, který však branku neuvěřitelně přestřelil. V 10. minutě sehrála Sparta podobnou akci s jinými aktéry. Od brankové čáry tentokrát pod sebe přihrával Konaté a Řezníček nekompromisní střelou rozvlnil síť. Pro zimní posilu to byla první trefa v rudém dresu.

Řezníček byl vůbec ústřední postavou první půle. Branku pak ohrozil ještě hlavou po Váchově přímém kopu a hlavně po Costově přihrávce, jež volala po dalším gólu. Také Jablonec se ovšem dokázal prokombinovat před branku, Miller měl nejvíc práce s ránou Mingazova.

Doležal dal Jablonci naději do odvety

Jenže domácí byli produktivnější a také jejich druhý gól stál za vidění. Z levé strany opět centroval Costa a Kadlecova hlavička skončila na tyči, sám střelec však odražený míč pohotově poslal do odkryté branky.

Po přestávce měl obhájce trofeje další dvě velké šance, ale protože jimi pohrdl, přišel trest. Jablonci vyšel rychlý brejk a Doležal zblízka do prázdné branky pohodlně snížil. Sparta pálila tutovky dál, Řezníček sám před Hrubým hlavou netrefil ani mezi tyče. Branku těsně minul i střídající Dočkal.

Gólem neskončila ani závěrečná šance mladého Schranze, a tak si Baumit veze do odvety přijatelnou porážku.

Úvodní zápas čtvrtfinále Poháru FAČR:
Sparta Praha - Baumit Jablonec 2:1 (2:0)
Branky: 10. Řezníček, 40. Kadlec - 57. Doležal. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Blažej. ŽK: Řezníček - Kopic, Greguš. Diváci: 2557.
Sparta: Miller - Mareček, J. Brabec, Holek, Costa - Vácha, Matějovský - Kadlec, Shala (70. Dočkal), Konaté (79. Schranz) - Řezníček (82. Lafata). Trenér Lavička.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, M. Kysela, Beneš, F. Novák - Rossi, Greguš - Masopust (61. Pospíšil), Kopic, Mingazov (69. Crnkič) - Doležal (79. Šabala). Trenér Šilhavý.
Postoupí do semifinále Poháru FAČR Sparta, nebo Jablonec?
Sparta
53,9 %
Jablonec
46,1 %
Celkem hlasovalo 4173 čtenářů.

Reklama