Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 5:2Stav série 1:2Hokejisté Boleslavi přehráli Třinec a snížili stav čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Robar 1 : 0
27. Bárta 2 : 0
32. Cienciala 2 : 1
35. Hrňa 2 : 2
38. Bárta 3 : 2
57. Klimenta 4 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve třetím čtvrtfinále play off extraligy Třinec 5:2 a snížili stav série na 1:2. Dvě branky domácích, kteří vítěze základní části po většinu zápasu přehrávali, vstřelil útočník Michal Bárta. Čtvrtfinále pokračuje ve středu na ledě extraligového nováčka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Mladé Boleslavi z gólu.

Článek

Oceláři oproti předešlým zápasům nasadili do hry obránce Kleslu a útočníky Polanského s Adamským. I s trojicí klíčových hráčů se však v úvodu dostali pod velký tlak domácích. Brankář Hrubec byl od první minuty v permanenci, ale svůj tým podržel. Zlikvidoval i samostatný nájezd Hyky.

V 6. minutě však byl vyloučen Ružička a obránce Robar zajistil střelou od modré čáry vedení. Další přesilovku Středočeši nevyužili a ve 12. minutě poprvé vážněji zahrozil Třinec, přečíslení tři na jednoho však skončilo u gólmana Růžičky.

Hosté pak byli výrazně nebezpečnější, nedařilo se jim ale v koncovce, což dokumentoval i v přesilovce osamocený Plíhal. Mladá Boleslav ale nápor soupeře přestála a na začátku druhé třetiny opět převzala aktivitu. Klimenta ještě trefil tyč, ve 27. minutě však Bárta překonal Hrubce podruhé.

V polovině zápasu mohl snížit Hrňa, Růžička však nájezd nejlepšího střelce základní části vyrazil. Ve 32. minutě se už Ocelářům podařilo snížit, individuální akcí se prosadil Cienciala. O tři minuty později bylo vyrovnáno, když na konci vzorové spolupráce první formace Slezanů byl Hrňa. Růžička byl bez šance zasáhnout.

Domácí ale ztráta vedení nepoložila a podařilo se jim přidat třetí gól. Hrabalovo vyloučení potrestal pohotově dorážející Bárta. Ve 45. minutě měl možnost vyrovnat Ružička, ale mladoboleslavského gólmana nepřekonal. Prosadili se tak opět domácí, Roth fauloval Látala v šanci a rozhodčí nařídili trestné střílení, který útočník Bruslařského klubu bezpečně proměnil. Látal tak gólově oslavil dnešní 27. narozeniny.

Třinec se snažil duel zdramatizovat, ale v 56. minutě měl na hokejce rozhodnutí Mikulík. Hrubec však jeho šanci zlikvidoval. Vzápětí byl navíc Mikulík vyloučen a hosté se rozhodli riskovat bez brankáře. Klimenta rychle upravil na konečných 5:2.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Robar (Mikulík, Klimenta), 27. Bárta (Robar, Ovčačík), 38. Bárta (L. Pabiška, Pacovský), 52. M. Látal z trest. střílení, 57. Klimenta (Broš, Kočí) - 32. Cienciala (Matuš, Rákos), 35. Hrňa (Klepiš, Ružička). Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, R. Čermák - M. Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, L. Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera, Hrabal, od 57. navíc Foltýn - Hrňa, Klepiš, Ružička - Kovařčík, Plíhal, Žejdl - Dravecký, Polanský, Adamský - Cienciala, Matuš, Rákos. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: