Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 3:2 PPStav série 1:3Pardubice zdolaly Litvínov a prodloužily čtvrtfinálovou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Ručinský 0 : 1
14. Marcinko 1 : 1
27. Tybor 2 : 1
33. Pavlík 2 : 2
66. Kaut 3 : 2
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic vyhráli ve čtvrtém utkání čtvrtfinálové série nad Litvínovem 3:2 v prodloužení a po prvním úspěchu snížili na 1:3 na zápasy. V čase 65:29 rozhodl útočník Tomáš Kaut. Souboj bude pokračovat v pátek v Litvínově.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubičtí hráči Radoslav Tybor, Tomáš Kaut a střelec branky Tomáš Marcinko oslavují gól proti Litvínovu.

Článek

Domácí s obměněnou sestavou začali aktivně a hned v úvodu připravil Zohorna šanci pro Sýkoru, který minul. Na druhé straně Kristana, jenž nahradil oproti minulému zápasu Vejmelku, prověřil Hanzl. Hosté pak měli dvakrát krátce po sobě možnost přesilové hry po vyloučeních Sýkory a Čutty, ale slovinský gólman střelu Lukeše, dvě rány Pavelky i zakončení Petružálka kryl. Při Trávníčkově vyloučení trefil Zdráhal po Sýkorově akci jen obránce. Pak po tlaku domácích zkusil štěstí z úhlu z otočky Radil.

Ve 14. minutě ale šli do vedení hosté. Hanzl našel volného Ručinského, který zblízka překonal Kristana. Pardubice ale za 13 vteřin odpověděly. Marcinko získal po souboji v rohu puk, vybruslil před branku a u levé tyče prostřelil Francouze. Při Moučkově vyloučení mohl vrátit hostům vedení Jánský, ale Kristan zasáhl lapačkou. V 19. minutě měl po pardubické kombinaci ideální možnost Venkrbec, ale vyznamenal se litvínovský gólman.

Druhá část v úvodu patřila domácím. Ve 24. minutě ujel Radil, ale s blafákem do bekhendu ztroskotal na Francouzově betonu. Vzápětí minul v dobré pozici Venkrbec a po efektní kličce zakončoval v pádu Zohorna, který si vynutil faul Skleničky. Pardubice v přesilovce z tlaku vedení nevytěžily, ale ve 27. minutě se už radovaly. Čáslavovu střelu tečoval Tybor.

Prodloužení rozhodl Kaut

Litvínov mohl odpovědět při Marcinkově trestu, Kristan však Lukešovi střelu se štěstím vytěsnil. Francouze pak otestoval Tybor. Ve 33. minutě při vyloučení Cetkovského hosté vyrovnali, když se prosadil ránou od modré čáry Pavlík. Urputný boj pokračoval.

Do třetí třetiny vstoupily Pardubice aktivně se snahou získat zpět vedení. Litvínov je ale do šancí nepouštěl. Francouze ohrozily jen střely Radila a Zohorny. Hosté se ubránili i při Štindlově vyloučení a v 50. minutě mohli po brejku otočit stav. Petružálek ale po přihrávce Ručinského minul.

Další možnost měl Kubát, který se natlačil před branku. Na druhé straně musel krýt Francouz pokus Cetkovského. Prodloužení neodvrátila ani Sýkorova teč Čáslavova nahození, ani přesilovka Pardubic při Petružálkově vyloučení, v které pálil opět Sýkora.

Na úvod prodloužení měl obrovskou šanci Petružálek, ale nepropasíroval puk přes Kristana a pak ani za Zdráhala, který zaskočil v brankovišti. Na druhé straně byl v šanci faulován Radil, jehož pokus v následné přesilovce skvěle chytil Francouz. O chvíli později ale už nestačil na Kautovu střelu.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Marcinko, 27. Tybor (Čáslava, P. Sýkora), 66. Kaut (Marcinko, Tybor) - 14. Ručinský (R. Hanzl), 33. F. Pavlík (R. Hanzl, Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Šír - Zavřel, Zíka. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 8776. Stav série: 1:3.
Pardubice: Kristan - Benák, Čutta, J. Zdráhal, Čáslava, Ščotka, Havlík, P. Mocek - Radil, Nahodil, Cetkovský - P. Sýkora, Venkrbec, T. Zohorna - Kaut, Marcinko, Tybor - Poulíček, Moučka, Starý. Trenéři: Říha st. a Říha ml.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec