Hlavní obsah

Slavia - Liberec 3:1Liberec klesl na dvanácté místo. Do Edenu přišla nejnižší návštěva

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Bednář 1 : 0
30. Doležal 2 : 0
53. Bakoš 2 : 1
57. Andres 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Slavie porazili v 5. kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě Liberec 3:1. Ve druhé třetině poslali domácí do vedení Jaroslav Bednář a Tomáš Doležal, za Bílé Tygry snížil v 53. minutě Martin Bakoš a výsledek potvrdil v závěru Tomáš Andres. Liberec klesl na dvanácté místo a jedenácté Karlovy Vary už nemůže předstihnout.

Článek

První třetina při rozhodnutém boji o udržení přinesla nečekaně tvrdé zákroky i bitky. Ve druhé minutě po souboji upadl nepříjemné na mantinel domácí útočník Čermák a ze zápasu odstoupil. První potyčka na ledě se strhla v šesté minutě a v polovině úvodní části už si to rozdali pěstmi domácí Veselý s hostujícím Výtiskem. Pro oba zápas skončil trestem na pět minut a do konce utkání.

Nejnižší návštěva této sezóny 1045 diváků moc šancí v prvním dějství v Edenu neviděla. V úvodu se natlačil před Furcha liberecký Jelínek, Slavia zatlačila soupeře hlavně v přesilovkách, ale Vaněček střely kryl. Libereckého gólmana prověřil Bednář, možnost měl i Tomica.

Skóre se poprvé změnilo ve 25. minutě, kdy po výpadu domácích do rozhozené obrany Tomicovu přihrávku usměrnil za Vaněčkova záda Bednář. Vzápětí mohl zvýšit po přečíslení po Kolářově přihrávce Tomáš Doležal. Gólu se dočkal až ve 30. minutě, kdy tečoval v přesilovce Štichovu ránu od modré čáry. Zvýšit mohl ještě Andres.

V závěrečném dějství se Liberec neprosadil při Bednářově trestu, ale při Vlachově pobytu na trestné lavici snížil ve vlastním oslabení Bakoš, který pokazil Furchovi čisté konto střelou z levého kruhu. Necelé čtyři minuty před koncem ale definitivně rozhodl svou první extraligovou brankou v kariéře Andres.

5. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Slavia Praha - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Bednář (Tomica, Pletka), 30. T. Doležal (Knot, Štich), 57. Andres (Kolář) - 53. Bakoš (Filippi, Šimek). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Charvát, D. Jelínek. Vyloučení: 5:8, navíc J. Veselý - Výtisk oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1045.
Slavia: D. Furch - Valach, Šenkeřík, A. Růžička, Štich, Kolařík, Knot, J. Novák - Pletka, Bednář, Tomica - Stránský, Vlasák, J. Doležal - M. Čermák, Sklenář, T. Doležal - J. Veselý, Andres, Kolář. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.
Liberec: Vaněček - Šimek, Výtisk, Plutnar, Derner, Ulrych, Kolmann - J. Valský, P. Jelínek, Krenželok - Bakoš, Filippi, T. Urban - A. Dlouhý, Mikyska, Jonák - Psota, Miškovský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: