Hlavní obsah

Litvínov - Pardubice 2:1 PPStav série 4:1Litvínovští udolali Pardubice a jsou po patnácti letech v semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. P. Sýkora 0 : 1
41. Petružálek 1 : 1
74. Hübl 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Litvínova porazili v pátém čtvrtfinálovém utkání play off extraligy Pardubice 2:1 v prodloužení a jako třetí tým postoupili do semifinále. O tom, že Verva postoupí po patnácti letech mezi čtyři nejlepší týmy soutěže, rozhodl v 74. minutě útočník Viktor Hübl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Zleva pardubický Ladislav Havlík a Martin Ručinský z Litvínova.

Článek

Ze sestavy Východočechů krátce před začátkem utkání vypadl kapitán Čáslava, do obrany se tak místo něj posunul Korím. Začátek zápasu se ale hostům vydařil. Na trestné lavici se na 31 sekund společně sešli Štindl s Pavlíkem a Pardubice nabídnutou výhodu využily. Tři sekundy před návratem prvního vyloučeného na led se prosadil Sýkora.

Východočeši na Stadionu Ivana Hlinky oproti předešlým duelům výrazně přidali na důrazu a domácí s tím v úvodu měli problémy. Litvínovští hráči si přesto začali vypracovávat šance, brankář Kristan však chytal výborně. V 18. minutě zlikvidoval šanci Pavlíka a v samotném závěru zastavil i samostatnou akci Kubáta, který projel celé hřiště.

Tlak domácích pokračoval i v druhé třetině a ústřední postavou duelu byl slovinský brankář v pardubických službách. Domácí ho nepřekonali ani při 56 sekund dlouhé přesilové hře čtyři na tři. Čtveřici útočníků Vervy navíc v jejím závěru zatrnulo, když se do brejku dostal Marcinko. Francouz však jeho nájezd vyrazil. O převaze domácích svědčí počet střel 18:8.

Hned na začátku třetí dvacetiminutovky však Severočeši vyrovnali. Kristana překonal po samostatné akci Petružálek. Vrátit vedení na stranu Pardubic mohl po rychlém protiútoku Marcinko, v další šanci ale Francouze nepřekonal.

Ideální možnost otočit duel ve svůj prospěch měl Litvínov při vyloučení Mocka a Čutty, pardubičtí hráči se však 71 sekund ve třech ubránili. Přestože Litvínov měl ve třetí části ještě větší střeleckou převahu než ve druhé (střely 15:4), další gól vstřelit nedokázal. Stejně jako ve středu tak zápas dospěl do prodloužení.

Hned na začátku nastavené dvacetiminutovky měli domácí výhodu přesilové hry, ani devátý prohřešek soupeře však nepotrestali. V 65. minutě zkusil individuálně rozhodnout Jánský, Kristan však byl připraven. V 71. minutě Gergát protlačil puk za Kristanova záda, rozhodčí však gól neuznali. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Francouze Havlík, ani on ale zápas neukončil. To se podařilo až v 74. minutě Hüblovi, nejproduktivnější hráč základní části se trefil poprvé v sérii.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 41. Petružálek (R. Hanzl, Ručinský), 74. Hübl (Lukeš, Jánský) - 4. P. Sýkora (Gregorc, T. Zohorna). Rozhodčí: Homola, Hejduk - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:9. Využití: 0:1. Diváci: 5742. Konečný stav série: 4:1.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Z. Sklenička - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Pardubice: Kristan - Benák, Čutta, Gregorc, Havlík, Korím, Sčotka, P. Mocek - Radil, Nahodil, Cetkovský - P. Sýkora, Venkrbec, T. Zohorna - Kaut, Marcinko, Tybor - Poulíček, Moučka, Starý. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Reklama

Související témata: