Hlavní obsah

Tohle každý nedokáže! Vážil 300 kilo, ale Rocky mu pomáhá bojovat

Možná je pro většinu lidí obtížné si představit, že se dá pohybovat i se sto kily živé váhy. Ale co když vaše tělo oplývá po letech hřešení daleko větší hmotou. Co třeba 284 kilogramů? Neuvěřitelná masa, se kterou je utrpením vykonat pohyb. Jako když se válcovací stroj nepatrně valí vpřed. Přitom se skoro nehne. Ale jde se změnit. Příkladem je Derek Mitchell, který se odhodlal a dal se na těžkotonážní boj. Už jen za to mu patří obdiv.

Foto: fox4kc.com

Derek Mitchell zvládl pět kilometrů za hodinu a půl.

Článek

Okolo pěti tisíc běžců v Kansas City reprezentovalo své oblíbené školy, závodili v pěti a dvanácti kilometrech, aby prokázali podporu svým školám. Ale pro jednoho z nich šlo o něco jiného. Vlastní závod, vlastní výzva. On nezávodil za školu, on se vydal změnit svůj vlastní život.

„Prostě jsem věděl, že musím něco udělat, abych měl naději pro budoucnost nebo něco podobného," citoval server fox4kc odhodlaného běžce.

Před pěti lety byl čtyřiatřicetiletý Mitchell diagnostikován se nezhoubným nádorem hypofýzy, který přispěl k jeho astronomické váze. Ta činila 284 kilogramů! Pomalu plná kapacita výtahu pro čtyři osoby. Ale s novým rokem přišlo nové myšlení. Američan přestal pít slazené limonády a začal svojí proměnu.

„Začal jsem tak, že jsem se procházel kolem sousedů. Začínal jsem na jedné míli, poté jsem se časem propracoval až něco málo přes dvě míle za den," popsal Mitchell své začátky.

S hudbou v uších proti bolesti

Po pár týdnech přišly první úspěchy. Nyní váží 259 kilo. „Jestli já můžu ujít pět kilometrů, každý potom může, já jsem toho nyní živým důkazem," řekl po překonání trati nadšený muž, který se rozhodl sám se sebou něco dělat.

Během chůze Mitchell poslouchá hudbu, ta mu pomáhá překonávat bolest, odvádí pozornost od trápení. „Myslím, že se tomu říká "Musíš nyní letět," z filmu Rocky, kde se běží po schodech nahoru. Tohle začalo hrát, když jsem se blížil k cílové čáře. Chtěl jsem projít s rukama nahoře, protože to byl pocit, jak jsem se cítil. Bylo to úžasné," přiznal Mitchell slastný okamžik.

Není divu. Svých prvních pět kilometrů dal za hodinu a půl a doufá, že poběží ještě devětkrát v tomto roce a ubere pět minut z každého závodu. Hodně štěstí.

Jaká byla vaše nejvyšší hmotnost?
80 - 100 kilogramů.
53,2 %
101 - 120 kilogramů.
33,3 %
121 - 140 kilogramů.
8,8 %
Více jak 141 kilogramů.
4,7 %
Celkem hlasovalo 12844 čtenářů.

Reklama

Související témata: