Hlavní obsah

Jihlava - Hradec 2:0Jihlava si výhrou nad Hradcem Králové přiblížila záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Vaculík (penalta) 1 : 0
55. Šulek 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jihlavy v 21. kole první ligy vyhráli 2:0 nad Hradcem Králové. Zvítězili tak podruhé za sebou a výrazně si tak přiblížili záchranu, když na sestupové příčky mají náskok už osmi bodů. Potřetí během dvou zápasů proměnil pokutový kop Vaculík, výhru potvrdil Šulek.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Tomáš Malinský z Hradce a Jakub Fulnek z Jihlavy.

Článek

Hradec v Jihlavě ještě nikdy v historii vzájemných soubojů nevyhrál a letitou tradici nepřerušil ani v sobotu. Přitom mohl skórovat hned z prvního útoku, ale Trubač po rychlém kontru do laxní jihlavské obrany napálil míč jen do náruče gólmana Vysočiny Hanuše.

Jihlava, která v minulém kole zaznamenala první jarní vítězství na hřišti Českých Budějovic, měla více ze hry, ale dlouho si žádnou střeleckou příležitost vypracovat nedokázala. Až po čtvrthodině hry upadl ve vápně Harba a dožadoval se penalty, ale píšťalka rozhodčího Hrubeše zůstala němá.

Penalta se na stadionu v Jiráskově ulici kopala až po půlhodině, když střelu rukou ve vápně zablokoval Štípek a kapitán Jihlavy Vaculík pokutový kop střelou pod břevno bez problémů proměnil.

Do Jihlavy dorazila i početná skupina hradeckých fanoušků, kteří v průběhu prvního poločasu vyvěsili na tribuně transparent "Emire, drž se!" Reagovali tak na zdravotní potíže záložníka Haliloviče. Podezření na plicní hypertenzi se však nepotvrdilo a hráč s číslem 26 už byl v sobotu připraven k zápasu jako střídající hráč.

Hned po poločasové pauze mohli Východočeši vyrovnat, ale Vaněček sám ve vápně svůj pokus nedokázal vměstnat mezi tři tyče. Trenér Luděk Klusáček si mohl gratulovat ke střídání. Do druhé půle poslal místo Fulneka na hřiště v domácí sestavě Šuleka, který ani po deseti minutách pobytu na hřišti dorazil do brány přízemní centr Marka z levé strany do brány.

Hradec neskóroval teprve podruhé za 11 posledních odehraných utkání. Asi nejblíže k tomu měl po rohovém kopu dvacet minut před koncem, ale Vaněčkovu hlavičku dokázal Hanuš konečky prstů vyrazit na brankové čáře do bezpečí. Hradci patřila poslední čtvrthodina, ale vyloženou šanci si vytvořit nedokázal. V závěru hosté dohrávali o deseti bez vyloučeného Čermáka po druhé žluté kartě.

21. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Hradec Králové 2:0 (1:0)
Branky: 31. Vaculík z pen., 55. Šulek. Rozhodčí: Hrubeš - Paták, Antoníček. ŽK: Marek, Kliment - A. Čermák, Štípek. ČK: 89. Čermák. Diváků: 3098.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - T. Marek, Kučera - Fulnek (46. Šulek), Harba, Vaculík (83. Jungr) - Mešanovič (72. Kliment). Trenér: Klusáček.
Hradec: Koubek - Holeš, Rolko, Chleboun, P. Mareš (38. Shejbal) - Černý, Trubač (57. Petrus) - Štípek (79. Tito), A. Čermák, Malinský - Vaněček. Trenér: Barborík.

Reklama

Související témata: