Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 2:0Plzeň nedala Liberci šanci a má pětibodový náskok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hubník 1 : 0
76. Vaněk 2 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Sedmé vítězství v řadě slaví fotbalisté Plzně, kteří v neděli odpoledne doma porazili poslední Liberec. Západočeši tak mají po jednadvaceti kolech v čele soutěže před druhou Spartou náskok pěti bodů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Záložník Liberce Michal Obročník (vlevo) a plzeňský záložník Daniel Kolář.

Článek

Domácí do zápasu fantasticky vstoupili. Po šesti minutách Hrošovského přímý kop hlavou přizvedl do pokutového území Vaněk a Hubník míč nekompromisně napálil do sítě.

Západočeši následně duelu dominovali. Kontrolovali hru, měli větší držení míče, jenže díky chybějící přesnosti v blízkosti pokutového území Liberce se nedokázali dostat do vyložené šance. Málem jim pomohl hostující útočník Šural, který po standardní situaci těsně pálil nad vlastní branku. Následně pak po Kovaříkově centru Kolař hlavou nedokázal zamířit mezi tyče. Když pak Kolář s Petrželou připravili po kombinaci na pravé straně gólovou pozici pro Mahmutoviče, plzeňský útočník těsně minul.

Hosté velmi disciplinovaně bránili, i bez Fleišmana, Frýdka a Delarge dokázali v hloubi pole kombinovat, k ohrožení Kozáčika se však za celý první poločas nedostali.

Po obrátce se obraz hry nezměnil. Plzeň držela míč, solidně kombinovala, vytvářela si slibně vyhlížející pozice, do vyložené šance se však dlouho nedokázala dostat. Až střídající Pilař po individuální akci z vlastní poloviny hřiště, kdy postupně oklamal pětici protihráčů, mohl přidat gólovou pojistku na vedení domácích, jenže Hroššo jeho střelu zastavil.

Klid Západočechům, které ofenzivně zoufalý Liberec vůbec neohrožoval, zajistil po rohovém kopu Kovaříka hlavičkující Vaněk. V následujících minutách už ligový lídr výhru bez problémů uhlídal a slavil desáté domácí vítězství v sezóně, zatímco Liberec na tříbodový zisk čeká už devět kol.

Fotbalová Synot liga - 21. kolo:
Viktoria Plzeň-Slovan Liberec 2:0 (1:0)
Branky: 6. R. Hubník, 76. Vaněk. Rozhodčí: Lerch - Blažej, Štěrba. ŽK: Hubník - Soungole, Hadaščok. ČK: 82. Soungole. Diváci: 10 733.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (58. Pilař), Kolář (83. Hořava), Kovařík - Mahmutovič (74. Holenda). Trenér: M. Koubek.
Liberec: Hroššo - Sus, E. Brabec, Pokorný, Mudra - Hadaščok (69. Kaiser), Obročník, Soungole, Ďubek (78. Frimmel), Breznaník (86. Silva) - Šural. Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: