Hlavní obsah

Chomutov - Olomouc 3:2 SNChomutov zdolal Olomouc po nájezdech a poprvé v baráži bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Růžička 1 : 0
33. Dlouhý 1 : 1
51. Dušek 2 : 1
55. Řípa 2 : 2
65. McGregor (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova zdolali ve 2. kole baráže o extraligu Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech a získali první body v boji o postup do nejvyšší soutěže. Vítěznou trefu rozstřelu zaznamenal kanadský útočník Bryan McGregor. Olomouc hájící účast mezi elitou je po první ztrátě v tabulce se čtyřmi body druhá o bod za Slavií.

Foto: Jan Pidrman

Radost hokejistů Chomutova.

Článek

První třetina přinesla z obou stran opatrný hokej, o čemž vypovídal i poměr střel 3:5. Olomouc si nevypracovala výraznější šanci ani ve dvou přesilových hrách při vyloučeních Tomana. Vzruch přinesly až poslední čtyři minuty úvodní dvacetiminutovky.

Nejdříve se dostal do dobré střelecké pozice mezi kruhy chomutovský obránce Rutta, ale jeho střela i následná dorážka McGregora skončily u brankáře Trvaje. Pak se ještě dostal k nebezpečné střele Kämpf, ale těsně minul.

Druhé dějství přineslo v úvodních minutách podobnou podívanou. Sám před Trvajem se ocitl Kämpf, ale byl přidržen Vyrůbalíkem a nedokázal zasunout puk do branky. Vyloučení olomouckého obránce už ale Piráti potrestali. Po Rýglově ráně od modré čáry tečoval puk Růžička, Trvaj jej stihl vyrazit jen nad sebe a následně puk zapadl za jeho záda. Po příležitosti Pirátů, kteří byli v přečíslení tři na dva, vyrovnal ve 33. minutě také v přesilovce Dlouhý. Olomoucký útočník na druhý pokus propasíroval puk za Kopřivova záda.

V úvodu třetí části nevyužil další příležitost domácích Růžička. Do vedení poslal Piráty v 51. minutě Dušek, který dostal puk do jízdy od Lukáše Květoně a z levého kruhu překonal Trvaje. Zvýšit mohl Skinner, ale Olomouc za čtyři minuty opět v početní výhodě vyrovnala. Ondrušek vypálil, Kopřiva puk vyrazil jen před sebe a Řípa pohotově skóroval.

V prodloužení měl první velkou možnost olomoucký Kucharczyk, který se ocitl sám před Kopřivou, ale neuspěl. Na druhé straně vzápětí pálil z otočky Drtina, minul však branku. V nájezdech se za domácí prosadili McGregor i Ondřej Kaše, za hosty neuspěli Matai ani Marosz.

2. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. V. Růžička ml. (Rýgl), 51. A. Dušek (L. Květoň), rozhodující sam. nájezd McGregor - 33. R. Dlouhý (Patera), 55. Řípa (Ondrušek, Škůrek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Blaha, Špůr. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:2. Diváci: 4791.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Rýgl, J. Drtina, Šulák, Toman, Bartejs - Hovorka, Gajovský, Sikora - D. Květoň, V. Růžička ml., Sinisalo - O. Kaše, Kämpf, Šagát - McGregor, A. Dušek, L. Květoň. Trenéři: B. Kopřiva a Totter.
Olomouc: Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek, Houdek, Jaroměřský, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kucharczyk, Marosz, Řípa - Pekr, Herman, Matai - Jergl, Patera, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

Reklama

Související témata: