Hlavní obsah

Nepochopitelný zkrat! Hokejista surově oplácel nic netušícímu soupeři

Vasteras

Švédská hokejová liga, baráž o udržení mezi týmy Rögle BK a VIK Vasteras. Vzájemné souboje se koncem minulého týdne vinou oplácení jednoho z hokejistů odehrávaly v dusné atmosféře. Co se stalo? Ještě před začátkem pátého vzájemného duelu, během rozbruslení, došlo k nepochopitelnému napadení.

Zkrat kanadského hokejisty Deveauxe ve švédské lize.

 
Článek

Ve čtvrtek došlo k tvrdému střetu mezi Perem Helmerssonem z VIKu a Andrém Deveauxem z Rögle, který v minulosti hrával v NHL za týmy NY Rangers a Toronta. Jednatřicetiletý Kanaďan se však s předchozím soubojem nesmířil a rozhodl se oplácet.

Útočník Rögle si přitom vybral nevhodný moment. V neděli se do Helmerssona pustil ještě během rozbruslení, když svého soka zezadu udeřil hokejkou a pak ho povalil na led. Trest pro Kanaďana však nepřišel, nešlo totiž o řádný hrací čas a rozhodčí nic nezmohli.

Deveaux se však bude zpovídat u disciplinární komise švédské ligy. „Bylo to přímé napadení, které nenecháme bez trestu. Neexistuje způsob, jakým lze jeho chování omluvit," řekl první muž švédské hokejové ligy Mikael Lundström.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko