Hlavní obsah

Třinec - Liberec 3:1Další studená sprcha pro Liberec. Slovácko v poháru remizovalo s Boleslaví

Aktualizováno

Mizerné výsledky libereckých fotbalistů neberou konce. Slovan prohrál ve čtvrtfinále domácího Poháru FAČR na hřišti druholigového Třince 1:3 a v odvetě (14. dubna) bude mít hodně práce, aby strhnul postup na svou stranu. Ve druhém středečním utkání remizovalo Slovácko s Mladou Boleslaví 2:2.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Liberecký trenér David Vavruška.

Článek
Fotogalerie

Liberec, který se před zápasem netajil, že důležitější je pro něj nedělní existenční duel v lize s Brnem, prodloužil své čekání na první jarní výhru na šest zápasů. Proti Třinci navázali Severočeši na ligovou sérii čtyř porážek a jedné remízy.

Třinec, jenž se ve druhé lize rovněž trápí a hraje o záchranu, vstoupil do utkání skvěle a už ve 4. minutě ho poslal do vedení Smetana. Liberec sice po přestávce vyrovnal zásluhou Delarge, domácí ale v závěru strhli vedení na svou stranu a vytvořili si nadějnou pozici před odvetou. V 80. minutě se o to postaral Dedič a o sedm minut později Motyčka.

Slovácko se na hřišti v Kunovicích sice proti Mladé Boleslavi ujalo vedení zásluhou Diviše, hosté ale dokázali skóre otočit. Ve 35. minutě se trefil Wágner a do vedení Středočechy poslal po přestávce Skalák, který nastoupil jen den po přípravném utkání české jednadvacítky proti Portugalsku, v němž vstřelil svou první reprezentační branku. Za domácí pět minut před koncem vyrovnal Košút.

Poslední úvodní čtvrtfinále mezi Teplicemi a Plzní se hraje za týden. Sparta s Jabloncem už proti sobě nastoupily v polovině března a letenský celek zvítězil 2:1.

Úvodní utkání čtvrtfinále fotbalového Poháru FAČR:
Třinec - Liberec 3:1 (1:0)
Branky: 4. Smetana, 80. Dedič, 87. Motyčka - 56. Delarge. Rozhodčí: Jech - Kordula, Pochylý. ŽK: Kubáň - Frýdek, Pokorný, Breznaník. Diváci: 514. Odveta se hraje 14. dubna.
Třinec: Paleček - Matoušek, Vomáčka, Hloch, Kubáň - Malíř (76. Joukl), Motyčka, Hupka, Ceplák (61. Tomeček) - Malcharek, Smetana (68. Dedič). Trenér: Kalivoda.
Liberec: Hroššo - Sus, E. Brabec, Pokorný, Fleišman (46. Mudra) - Frýdek (81. Sackey), Obročník, Breznaník - Delarge, Ndiaye (66. Bakoš), Šural. Trenér: Vavruška.
Slovácko - Mladá Boleslav 2:2 (1:1)
Branky: 8. Diviš, 85. Košút - 35. Wágner, 57. Skalák. Rozhodčí: Marek - Arnošt, Hock. ŽK: Ďuriš, Bořil (oba M. Boleslav). Diváci: 1022. Odveta se hraje 14. dubna.
Slovácko: Daněk - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko - Šumulikoski (69. Sadílek) - Hlúpik (75. Galuška), Kalouda (57. Havlík), Valenta, Kerbr - Diviš. Trenér: Habanec.
Mladá Boleslav: Hruška - Končal, Geissler (34. Ďuriš), Navrátil, Bořil - Skalák (88. M. Vukadinovič), Ščuk, Vacek, Šisler, Zahustel (90.+1 Klobása) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.

Reklama