Hlavní obsah

Č. Budějovice - Olomouc 4:3České Budějovice poprvé v baráži vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Vaniš 1 : 0
9. Rob 2 : 0
12. Herman 2 : 1
17. Švihálek 3 : 1
22. Nouza (trestné střílení) 4 : 1
30. Marosz 4 : 2
32. Škůrek 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic poprvé zvítězili v baráži o extraligu, když v dnešním 5. kole porazili Olomouc těsně 4:3. K premiérovému tříbodovému zisku jim pomohly dva góly z přesilových her. Domácí tak vstřelili v pěti zápasech z 12 branek celkem šest při početní převaze. Jihočeši vedli zkraje druhé třetiny už 4:1, finiši Hanáků ale nakonec odolali.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Budějovičtí hráči - (zprava) David Kuchejda, Rok Pajič a Michal Švihálek - se radují před brankou Jiřího Trvaje z Olomouce.

Článek

Českobudějovičtí zažili nejpovedenější vstup do utkání v baráži. Nejprve se prosadil po pěkné Přibylově přihrávce Vaniš a v deváté minutě vedli Jihočeši už 2:0. Předvedli totiž to, v čem je v baráži jejich hlavní síla. A tou je úspěšná přesilová hra. Tentokrát se v početní převaze prosadil Rob.

Domácí svého soupeře k ničemu nepouštěli a zdálo se, že brzy přidají třetí gól. Jenže z nenápadné a do té doby ojedinělé akce se prosadila Olomouc: Herman prostřelil Gábu mezi betony a snížil na rozdíl jednoho gólu. Českobudějovičtí však přesto končili první část s dvougólovým náskokem, když se se opět z přesilovky prosadil Švihálek.

Jihočeši ovládli i vstup do druhé třetině. Po pár vteřinách byl faulovaný Nouza, rozhodčí nařídil trestné střílení a z něj se českobudějovický útočník nemýlil. Třígólový náskok však Olomouc nijak nesrazil a spíš se zdálo jako by hosty probral. Ti najednou ovládli hru a byli v útoku výrazně nebezpečnější. To následně potvrdili dvěma góly v krátkém rozmezí. I když ten druhý z hole Škůrka ve 32. minutě sudí uznali až po shlédnutí videa.

Olomouc i v závěrečné části pokračovala v ofenzivním hokeji a hnala se ve zdánlivě ztraceném duelu za vyrovnáním. Všechna snaha ale přišla vniveč. Domácí zahrozili z několika brejků, výsledek se však už nezměnil ani při závěrečné power play Hanáků.

5. kolo baráže o hokejovou extraligu:
ČEZ Motor České Budějovice - HC Olomouc 4:3 (3:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Vaniš (A. Přibyl, Rob), 9. Rob (J. Straka, Suchánek), 17. Švihálek (Pajič, Žovinec), 22. Nouza z tr. střílení - 12. Herman (Zuzin, Matai), 30. Marosz (Kucharczyk, Ondrušek), 32. Škůrek (Patera, R. Dlouhý). Rozhodčí: Mikula, Mrkvar - Charvát, Flegl. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 5828.
České Budějovice: Gába - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Mucha, Semrád - Marek, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, Kuchejda - Vaniš, Rob, A. Přibyl - Švec, Trummer, D. Boháč. Trenéři: Rosol a Bělohlav.
Olomouc: Trvaj - Vyrůbalík, Janáček, Ondrušek, Škůrek, Staněk, Houdek, Rašner - Laš, J. Knotek, Buc - Řípa, Marosz, Kucharczyk - Matai, Herman, Zuzin - R. Dlouhý, Patera, T. Rachůnek. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.
Tabulka baráže:
1.Slavia Praha531019:611
2.Chomutov5120212:107
3.Olomouc5201212:117
4.České Budějovice5102212:185

Reklama