Hlavní obsah

Hradec - Sparta 0:3Kadlec střílel i nahrával, a tak se Lafata dočkal svého 150. gólu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Kadlec 0 : 1
64. Lafata 0 : 2
87. Krejčí 0 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Čisté konto uhájili a povinné tři body po reprezentační přestávce získali. Fotbalisté Sparty vyhráli v utkání 22. kola Synot ligy v Hradci Králové 3:0 a aspoň do neděle se přiblížili k vedoucí Plzni na dva body. O góly se postarali reprezentanti Václav Kadlec, David Lafata a Ladislav Krejčí. Pro Lafatu to byla jubilejní 150. branka v nejvyšší soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Praha Václav Kadlec se raduje z gólu.

Článek

Sparťan Dočkal nastoupil k 150. a královéhradecký Rolko dokonce k jubilejnímu 200. ligovému startu. Právě Dočkal mohl hned v 6. minutě po Marečkově pobídce otevřít skóre, brankář Koubek ovšem jeho prudkou střelu vyrazil. Gólman reprezentační jedenadvacítky pak dvakrát zkazil radost také Kadlecovi. Votroci odpověděli šancí Štípka, který po rohovém kopu zůstal ve vápně úplně sám.

Hradec se favorita nebál, už proti Plzni si dokázal, že v jarní formě může hrát s každým. Brzy vyrovnal hru a třeba hbitý Malinský dokázal letenskou obranu pěkně prohánět. Sparta dlouho narážela na odpor, pomohla si tedy individuální akcí. Mareček přistrčil míč Kadlecovi, mladý reprezentant se ve vápně zbavil dvou obránců a tentokrát nedal Koubkovi šanci.

Votroci mohli takřka vzápětí vyrovnat, při Dvořákově hlavičce pod břevno se pro změnu vyznamenal Štěch.

Letenští začali hřešit na svůj minimální náskok a začátek druhé půle patřil domácím. Průniky Malinského i Trubače zaváněly gólem, k zakončení se dostal také Dvořák. A když Kadlec po další spolupráci s Marečkem těsně minul, šance Hradce stále žila. Jen zázračný Marečkův zákrok na brankové čáře uchránil Spartu od pohromy.

V 64. minutě se favorit přece jen uklidnil. Výborný Kadlec tentokrát šanci naservíroval a Lafata se po čtyřech jalových kolech konečně dočkal svého jubilejního 150. gólu v nejvyšší soutěži.

Teprve v tu chvílí Hradec sklopil uši a bylo mu jasné, že ani proti druhému kandidátovi na titul se o senzaci nepostará. Tím spíše, když třetí gól mu do prázdné branky přidal ještě Krejčí.

Fotbalová Synot liga - 22. kolo:
FC Hradec Králové - Sparta Praha 0:3 (0:1)
Branky: 31. Kadlec, 64. Lafata, 87. Krejčí. Rozhodčí: Proske - Pelikán, Vysloužil. Bez karet. Diváci: 7100.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Rolko, Chleboun, Plašil (69. Shejbal) - P. Černý (83. Tito), Trubač - Štípek (65. Vaněček), Halilovič, Malinský - P. Dvořák. Trenér Pilný.
Sparta: Štěch - Mareček (89. Chvátal), J. Brabec, Holek, Costa - Matějovský, Vácha - Kadlec (85. Řezníček), Dočkal (78. Konaté), L. Krejčí - Lafata. Trenér Lavička.

Reklama

Související témata: