Hlavní obsah

Příbram - Jihlava 1:1Suchan premiérovým gólem vystřelil Příbrami remízu s Jihlavou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Tlustý 0 : 1
52. Suchan 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Příbrami remizovali ve 22. kole první ligy doma s Jihlavou 1:1. Hosté z Vysočiny vedli po gólu Petra Tlustého, domácí ale zachránil teprve devatenáctiletý Jan Suchan svým premiérovým ligovým gólem. Příbram měla ve druhé půli velkou převahu, ale další gól už nepřidala. I tak zůstává doma pod trenérem Pavlem Tobiášem neporažena, když bodovala doma posedmé za sebou.

Článek

V brance Příbrami se objevila nová posila Kelemen, který zastoupil zraněnou jedničku Boháče. Jako první ho z úhlu prověřil Harba, ale slovenský gólman míč do sítě nepustil.

To už ale měla dvě nebezpečné akce na svém kontě Příbram. Nejprve po centru propadl míč k Fillovi, jeho střelu hostující obrana zblokovala jen k Bednářovi, který hlavou ohrozil Hanuše. Brankář Vysočiny ale míč vyrazil.

V 10. minutě předvedl hezký průnik domácí reprezentant do 19 let Matějů, který se ve vápně obtáčel kolem obránce, spadl, ale rozhodčí Paták penaltu nepískal.

Jihlava byla v první půli v kombinaci přesnější a kolmými pasy středem hřiště se jí dařilo překonávat obranu domácích. Ovšem gól přinesla standardní situace. Ve 25. minutě posílal do vápna dlouhý centr Šulek, k hlavičce se prodral Tlustý a poslal míč přesným obloučkem do branky přes marně se natahujícího Kelemena. Vstřelil tak svůj třetí ligový gól a první od listopadu 2013.

Jihlava mohla ještě do poločasu zvýšit, ale Kučerova střela Kelemena nepřekvapila a Mešanovič ve vyložené šanci netrefil prázdnou bránu. Sudí však stejně mával ofsajd.

Do druhé půle nenastoupil na domácí straně Fillo, kterého kvůli zranění nahradil mladý Suchan, který se stal hrdinou. Nejprve zahodil velkou šanci Bednář, ale v 54. minutě už přišlo vyrovnání. Příbram předvedla rychlý brejk, Matějů nacentroval a Suchan hlavou vstřelil svůj premiérový ligový gól při sedmém startu. Zakončil tak akci dvou reprezentantů do 19 let.

O osm minut později mohl Suchan dokonce skóre otočit, když si naskočil na centr Zemana, tentokráte však poslal míč hlavou těsně vedle.

Jihlava najednou nebyla schopná udržet míč, prohrávala souboje, ale Příbram z tlaku už další gól nevytěžila. Největší šanci měl střídající Moulis, ale brankáře Hanuše nepřekonal.

22. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Vysočina Jihlava 1:1 (0:1)
Branky: 52. Suchan - 25. Tlustý. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Pilný. ŽK: Tlustý, Hybš, Šulek (všichni Jihlava).
Příbram: Kelemen - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Hnaníček, Krameš - Pilík (87. Moulis), Fillo (46. Suchan), Zeman - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.
Jihlava: Hanuš - Kukol, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Marek, T. Kučera - Harba (71. Fulnek), Šulek, Vaculík (87. Jungr) - Mešanovič (67. Kliment). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: