Hlavní obsah

Atentát mu vzal nohu, kamarád ale pomůže. Dokázali byste to také?

Pokud máte touhu, která vás žene vpřed, můžete překonat zdánlivě nemožné. Nebo také pomoci. Bill McCabe má touhu pomoci kamarádovi, který byl zraněn při bombovém útoku na bostonském maratónu v roce 2013. Chce uběhnout 2 620 mil, tedy 4 216,5 kilometrů.

Foto: www.gofundme.com

Veřejný důkaz. Cesta, která je opravdu dlouhá. Ale pomůže!

Článek

„Každý den, když běžím, když mě běhání bolí, myslím na to, co se stalo, čím prošel, to mi dává sílu pokračovat," řekl pro necn.com McCabe.

Marc Fucarile byl zraněn 15. dubna v roce 2013. Je to den, na který nikdy nezapomene. „Vstával jsem s tím každý den a viděl svoji nohu. Víte, je to bolest," řekl Fucarile.

Není se čemu divit. Pravá noha znetvořená, levou nemá. Proležel sto dní v nemocnici. Konečný verdikt byl velmi smutný. Stav, který každému zůstane uvězněn v srdci. K tomu připočítejte finanční náklady na operace a další nemocniční poplatky. Ale kamarád McCabe mu chce pomoci, proto si dal cíl - uběhnout 2620 mil a získat finance na jeho podporu.

Chovat se správně je snadné

Aby v tom nebyl běžec sám, v některých bězích se k němu kamarád připojí, a to ve speciálně upraveném vozíku.

„Lidé pomáhají lidem. Pro některé lidi to je složité, ale to není. Je to velmi jednoduché. Pokud by se lidé k sobě chovali správně, tohle by se nikdy nestalo. Přitom být k sobě dobří, je tak jednoduché," myslí si McCabe.

V cíli bostonského maratónu v roce 2013 explodovaly dvě nálože. Zemřeli tři lidé a celkem bylo 176 lidí zraněno.

Dokázali byste takto pomoci?
Ano.
12,4 %
Ano, ale asi jinak.
48,6 %
Nedokážu říci.
29,6 %
Ne.
9,4 %
Celkem hlasovalo 1585 čtenářů.

Reklama

Související témata: