Hlavní obsah

Olomouc - Č. Budějovice 3:0Hokejisté Olomouce přehráli Budějovice a ukončili sérii proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Skrbek 1 : 0
40. Patera 2 : 0
43. Houdek 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 7. kole baráže o extraligu České Budějovice 3:0 a ukončili tak sérii tří porážek. Na výhře Hanáků se čistým kontem podílel brankář Tomáš Vošvrda, dva góly vstřelili domácí v rozmezí 29 sekund ve 40. minutě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Olomouce Dávid Buc (vlevo) a Jan Knotek.

Článek

Úvod duelu byl hodně opatrný. Pozornost českobudějovického brankáře Bláhy vyzkoušel Vyrůbalík, ale neuspěl. V 7. minutě byl vyloučen Kucharczyk, hosté však přesilovou hru nevyužili. Velkou šanci otevřít skóre při Boháčově vyloučení Herman, trefil však brankáře soupeře. Podobnou gólovku jako Herman měl i Patera, ale Bláha opět srazil betony včas.

Ve druhé části pokračovali domácí v souvislém tlaku. Obrovskou možnost měl opět Patera, který se posunul do první formace. Olomouc měla převahu, Bláha však chytal výborně. Poradil si s pokusem Kucharczyka i Ondruška. V závěru prostřední dvacetiminutovky se ale domácí prosadili.

Lašovu střelu Bláha vyrazil a Skrbek letící puk dostal do branky. Osmnáct sekund před koncem přidali Kohouti druhý gól. Matai nahodil puk na Bláhu, Patera jej tečoval a českobudějovický brankář nestihl zasáhnout. Hned na začátku třetí třetiny se prosadil při přesilovce pět na tři Houdek a o výhře domácích nebylo pochyb.

Hanáci měli i poté více ze hry, Motor s k ohrožení Vošvrdy příliš nedostal. V samotném závěru byl blízko snížení Rob, ale olomoucký brankář, kteří nastoupil v baráži poprvé, byl pozorný. České Budějovice tak na Hané prohráli a nenavázali na předešlé dvě barážové výhry.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Olomouc - ČEZ Motor České Budějovice 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Skrbek (Laš, Kucharczyk), 40. Patera (Matai, Majeský), 43. Houdek (Skrbek, Kucharczyk). Rozhodčí: Pešina, Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 2868.
Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Majeský, Vyrůbalík, Škůrek, Ondrušek,- Matai, Patera, Buc - Kucharczyk, J. Knotek, Laš - Pekr, Herman, Řípa - Zuzin, Marosz, R. Dlouhý. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.
České Budějovice: Bláha - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Dan Růžička, Mucha - Marek, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, Kuchejda - Vaniš, Rob, A. Přibyl - Pašek, Trummer, D. Boháč. Trenéři: Rosol a Bělohlav.

Reklama

Související témata: