Hlavní obsah

Slavia - Chomutov 1:2Růžička vystřelil patnáct sekund před koncem Chomutovu výhru v Edenu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Chlouba 0 : 1
32. Bednář 1 : 1
60. Růžička 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Chomutova zvítězili v utkání 7. kola baráže o extraligu na ledě Slavie 2:1 a vůbec poprvé v bojích o postup mezi elitu obrali Pražany o body. Vyrovnaný duel rozhodl až v čase 59:45 při přesilovce hostující útočník Vladimír Růžička a svým gólem poslal Severočechy do čela tabulky právě před Slavii.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Chomutovský Vladimír Růžička (vlevo) a Jan Kolář ze Slavie.

Článek

Druhou polovinu barážového programu zahájili domácí již s kapitánem Bednářem v sestavě. Brzy však ztráceli. Po Šulákově nahození se kotouč odrazil před Chloubu, jenž byl v pravý čas na pravém místě, uklidil ho pohotovou dorážkou za záda gólmana Furcha a po 69 vteřinách otevřel skóre.

V polovině úvodního dějství zachránila strážce domácí branky tyč. Na konci 12. minuty jeli Sklenář se zakončujícím Vasem dva na jednoho, brankář Hanuljak ovšem sklapl k sobě betony včas. Ještě před přestávkou si na něm vylámal zuby i Pletka.

Do druhé třetiny šli Piráti s početní výhodou v zádech, vůbec první přesilovku zápasu ale nesehráli dobře. Hru v pěti proti čtyřem si záhy zkusila i Slavia a měla štěstí, že hned poté, co se síly na ledě vyrovnaly, znovu neinkasovala. Šulák se po naskočení z trestné lavice prohnal až před Furcha, toho ale bekhendovým blafákem překonat nedokázal.

Ve 30. minutě pozlobil Furcha Gajovský, zejména při bekhendové dorážce měl domácí gólman porci štěstí, že mířila nad branku. O chvilku později se slávisté dočkali vyrovnání, když Hanuljak vyrazil Vasův pokus přímo před Bednáře, na něhož zívala už jen prázdná branka.

Na začátku třetí části mohl přidat svou druhou trefu Bednář, jenže Hanuljak byl proti. Chlouba se dostal k další dorážce v 51. minutě, tento minisouboj však vyhrál Furch. Dvě a půl minuty před vypršením základní hrací doby mohl v přesilovce rozhodnout po Vlasákově přihrávce Bednář, Hanuljaka však zblízka neprostřelil.

Poté si zahrál v početní výhodě ještě i Chomutov a pouhých 15 sekund před závěrečnou sirénou se proti svému bývalému klubu prosadil parádní ranou z kruhu pro vhazování Vladimír Růžička.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Slavia Praha - Piráti Chomutov 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Bednář (Vas) - 2. Chlouba (Šulák), 60. V. Růžička ml. (Rýgl, Skinner). Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 2435.
Slavia Praha: D. Furch - A. Růžička, Štich, Valach, Šulc, Kolařík, Beňovič, Knot - Bednář, Vas, Sklenář - M. Čermák, Vlasák, J. Doležal - Stránský, Holec, Kolář - J. Veselý, Andres, Pletka. Trenéři: J. Beránek a Srdínko.
Chomutov: Hanuljak - Rutta, Skinner, Rýgl, Drtina, Šulák, Toman - Hovorka, Dušek, L. Květoň - O. Kaše, V. Růžička ml., Gajovský - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - McGregor, Chlouba, Šagát. Trenér: B. Kopřiva a Totter.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín