Hlavní obsah

Č. Budějovice - Chomutov 0:4Budějovice vysoko podlehly Chomutovu, extraliga se jim vzdálila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Gajovský 0 : 1
48. Květoň 0 : 2
49. Kaše 0 : 3
56. Růžička 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic podlehli v utkání 9. kola baráže o extraligu Chomutovu vysoko 0:4. Piráti jsou v čele průběžné tabulky, Jihočechům se naopak prohrou dvě postupová místa do extraligy hodně vzdálila. Na Chomutov i Olomouc ztrácí Motor tři kola před koncem už osm bodů.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Závar Pirátů před brankou budějovického gólmana Davida Gáby.

Článek

Jihočeši nastoupili s brankářem Gábou, který nahradil přetěžovaného Bláhu, a byli od počátku aktivní. Vytvořili si několik slibných příležitostí, z nichž největší měl Přibyl, ale po kličce na Drtinu neprostřelil pozorného Kopřivu. Chomutovští nabrali tempo v závěru první třetiny díky třem lacino získaným přesilovkám, ale byli nebezpeční jenom při střelách od modré čáry.

Krátce po polovině hrací doby chybovali domácí ve středním pásmu a Gajovský s Hovorkou jeli sami na branku. Gajovského střelu k pravé tyčce sice Gába zastavil lapačkou, ale zřejmě sáhl po puk až za čáru. Rozhodčí uznal gól po ověření videozáznamu a Severočeši se mohli radovat z vedoucího gólu. Po Nouzově parádní přihrávce mohl vyrovnat Pajič, jenže Kopřiva byl na místě.

Hosté aktivním napadáním znemožňovali Motoru rozvíjet kombinace, naopak sami získávali převahu a po závaru je uklidnil David Květoň, když protlačil puk za Gábova záda a zvýšil vedení Pirátů. Vyloučení Suchánka navíc zakrátko potrestali třetím golem a bylo zřejmé, že si odvezou všechny body. Podtrhl to navíc pečetící trefou Vladimír Růžička, jenž se ocitl sám mezi kruhy a nezaváhal. Domácí se nedočkali ani čestné trefy, když neskórovali ani při přesilovce pět na tři.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu:
ČEZ Motor České Budějovice - Piráti Chomutov 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 31. Gajovský (Hovorka), 48. D. Květoň (V. Růžička ml., J. Drtina), 49. O. Kaše (Rýgl, V. Růžička ml.), 56. V. Růžička ml. (Rutta, Skinner). Rozhodčí: Homola, Pešina - Charvát, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5, navíc McGregor (Chomutov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6018.
České Budějovice: Gába - Punčochář, Žovinec, Suchánek, Vráblík, Mucha, Semrád, Dan Růžička - A. Přibyl, Pajič, Švihálek - Nouza, J. Straka, Kuchejda - Vaniš, Rob, D. Boháč - Marek, Trummer, Pašek. Trenéři: Rosol a Bělohlav.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Rýgl, J. Drtina, Šulák, Toman - Hovorka, Kämpf, Hřebejk - O. Kaše, V. Růžička ml., Gajovský - D. Květoň, Dušek, L. Květoň - McGregor, Chlouba, Šagát - od 41. navíc Račuk. Trenéři: B. Kopřiva a Totter.

Reklama

Související témata: