Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Slovácko 5:3Mladá Boleslav přestřílela Slovácko a je v semifinále poháru

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi postoupili do semifinále Poháru FAČR. Po remíze 2:2 v úvodním duelu v úterý doma porazili Slovácko 5:3. Dvěma góly se o to zasloužili útočníci Tomáš Wágner a Michal Ďuriš. Do semifinále Středočeši prošli potřetí za posledních pět let. Slovácko nevyužilo šanci na nejlepší umístění od roku 2009, kdy bylo ve finále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Michal Ďuriš slaví gól.

Článek

Oba celky nastoupily v téměř ideálním složení. Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím doufal, že jeho svěřenci předvedou lepší výkon než v posledních ligových zápasech, kdy se jim tolik nedařilo.

To se povedlo, i když velkou chybou jim pomohl obránce Slovácka Kuncl, který nezvládl rozehrávku. Wágner získal míč, obešel i gólmana Heču a střelou do prázdné branky otevřel skóre. V tu chvíli Slovácko potřebovalo minimálně dva góly a muselo vrhnout více sil do ofenzivy.

Chvíli před poločasem vystřelil Valenta, domácí brankář Hruška vyrazil míč jen k Trávníkovi a reprezentant do 21 let dorážkou srovnal.

Ovšem i na druhé straně zaúřadoval hráč, který by v červnu neměl chybět na evropském šampionátu do 21 let. Skalák dostal zpětnou přihrávku od Vacka a trefil se přesně k tyči.

Krátce nato Skalák vybojoval penaltu po faulu Kaloudy a Wágner svou druhou brankou rozhodl. V závěru ještě dvěma góly postup pojistil Ďuriš, Slovácko už stihlo jen brankami Košúta a Diviše zmírnit prohru.

Odvetná utkání čtvrtfinále fotbalového Poháru FAČR:
Mladá Boleslav - Slovácko 5:3 (1:1)
Branky: 21. a 65. z pen. Wágner, 75. a 90. Ďuriš, 54. Skalák - 42. Trávník, 77. Košút, 90.+2 Diviš. Rozhodčí: Houdek - Kordula, Moláček. ŽK: Vacek, Magera, Ďuriš - Trávník, Hlúpik, Kuncl. Diváci: 477. První zápas: 2:2, postoupila Mladá Boleslav.
M. Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Šisler, Koch - Ščuk, Vacek - Skalák, Magera, Ďuriš (90.+1 Klobása) - Wágner (81. Zahustel). Trenér: K. Jarolím.
Slovácko: Heča - Kuncl, Košút, T. Rada, Šimko - Trávník, Valenta - Diviš, Kalouda (65. Havlík), Kerbr (50. Hlúpik) - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama