Hlavní obsah

Liberec - Třinec 2:0Uzdravený Pavelka vystřelil Liberci postup do semifinále poháru

Liberec

Fotbalisté Liberce otočili čtvrtfinále Poháru FAČR s Třincem a postoupili mezi nejlepší čtyři týmy soutěže. Slovan sice první utkání prohrál 1:3, ale v domácí odvetě zvítězil 2:0. Postupový gól vstřelil v 89. minutě David Pavelka, který nastoupil poprvé po zranění. Před ním se trefil Michal Breznaník. Třinec tak nevyužil šanci na historický postup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký záložník David Pavelka.

Článek

Liberec bojující o záchranu v lize se chtěl doma pokusit o zvrat, ale byl to Třinec, kdo si mohl ještě pojistit náskok z prvního zápasu. Zkušený útočník Smetana však ve dvou šancích neuspěl. Na domácí straně zase nevyužil šanci Breznaník.

Slovenský záložník si to vynahradil v 66. minutě, když mu přihrál střídající Bakoš a Breznaník hezkou střelou pod břevno vykřesal Liberci naději.

Slovan si pak vytvořil tlak, jenže Luckassen mířil mimo a Pimparovu ránu chytil gólman Paleček. Až v předposlední minutě ze 20 metrů napřáhl Pavelka a trefil se přesně k tyči. Postupovým gólem tak oslavil návrat po měsíčním trápení se zraněním.

Třinci šanci na zvrat sebrala dvě vyloučení v zápalu boje, když Matoušek s Kubáněm dostali druhé žluté karty.

Libereckého trenéra Davida Vavrušku může vedle postupu těšit i to, že si kromě Pavelky po zranění zahráli také brankář Kolář a pravý bek Coufal, kteří už budou k dispozici i v lize.

Odvetné utkání čtvrtfinále fotbalového Poháru FAČR:
Liberec - Třinec 2:0 (0:0)
Branky: 66. Breznaník, 89. Pavelka. Rozhodčí: Pechanec - Pelikán, Pochylý. ŽK: Soungole, Breznaník, Pavelka - Kubáň, Tomeček, Matoušek, Malcharek. ČK: 89. Matoušek, 90.+1 Kubáň. Diváci: 2224. První zápas: 1:3, postoupil Liberec.
Liberec: Kolář - Coufal, Brabec, Pimpara, Fleišman - Soungole (69. Pavelka) - Douglas (61. Luckassen), Frýdek, Ďubek, Breznaník - Ndiaye (55. Bakoš). Trenér: Vavruška.
Třinec: Paleček - Matoušek, Vomáčka, Hloch, Kubáň - Tomeček (71. Joukl), Ceplák, Motička, Hupka - Smetana (35. Dedič), Malcharek (85. Čelůstka). Trenér: Kalivoda.

Reklama