Hlavní obsah

Liberec - Sparta 2:1Ščasný při návratu do Sparty začal prohrou v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Delarge 1 : 0
26. Lafata 1 : 1
64. Pokorný 2 : 1
Záznam online reportáže

Hořký návrat na lavičku pražské Sparty prožil Zdeněk Ščasný. Poté, co byl ve středu oznámen jako nástupce odvolaného Vítězslava Lavičky, nastoupili jeho svěřenci k prvnímu duelu na hřišti zachraňujícího se Liberce. Severočeši však adepta na titul chybujícího v obraně pokořili. Sparta, která přišla o sérii deseti zápasů bez prohry, se dostala do kritické situace. Pokud Plzeň v pondělí zvítězí v Teplicích, bude mít na čele ligy náskok už osm bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný během utkání v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Ščasný nemohl od začátku využít zraněného Kadlece, a tak od první minuty nastoupil Řezníček. Úvod nicméně patřil domácím, když Delarge pálil mimo a po centru Pavelky z pravé strany tasil proti Bakošově hlavičce famózní zákrok Štěch.

Sparta kontrovala po akci Dočkala s Lafatou, jenž však pálil z deseti metrů mimo. Následně sudí upřel Spartě penaltu, když další Lafatovu střelu srazil v pokutovém území rukou Karišik.

Pražané vzápětí vybojovali rohový kop, jenže naložili s ním zoufale, navíc Vácha na půlce hřiště chyboval a Delarge po rychlém výpadu z hranice velkého vápna poslal domácí do vedení. Radost Severočechům nevydržela dlouho, protože Sparta po parádně zahraném rohovém kopu srovnala nechytatelně pálícím Lafatou.

Ve strhujícím tempu udivovali domácí agresivitou a nasazením, Pražanům chyběl klid ve snaze přechytračit důslednou obranu Liberce. A když už se to podařilo, tudíž se Lafata a následně Řezníček octli v tutových pozicích, zasáhl skvěle Hroššo.

Druhý poločas začali domácí hodně agresivně a aktivně. Už po pár vteřinách se dostal do skvělé palebné pozice Frýdek, ale Štěch jej vychytal a dokázal sebrat míč i z nohy dorážejícího Luckassena, po chybě Brabce pak opět Frýdek dokázal přehodit vyběhnuvšího Štěcha, ale mířil mimo tyče. Sparta odpověděla po kombinaci Konatého s Krejčím, jehož pokus bravurně zastavil Hroššo. Po rychlém výpadu pak Krejčí pálil těsně mimo.

Nečekaný direkt dostala Sparta po rohovém kopu v 64. minutě, kdy hostující obrana prohrála hlavičkový souboj s Luckassenem a nekrytý Pokorný z voleje dorážel nechytatelně - 2:1.

Zbytek zápasu se odehrával v režii Pražanů, kteří zamkli domácí borce na jejich polovině. Drtivou převahu mohl zúročit Konaté, ale jeho ránu domácí srazili na rohový kop, následně gólovou hlavičku Dočkala zastavil hrdina Severočechů Pokorný. Po přímém kopu pak Costa hlavičkoval těsně mimo. Liberec tudíž mohl slavit.

24. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Sparta Praha 2:1 (2:1)
Branky: 21. Delarge, 64. Pokorný - 26. Lafata. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Pospíšil. ŽK: Bakoš, Frýdek, Pokorný - Vácha. Diváci: 8195.
Liberec: Hroššo - Sus (85. Coufal), Karišik, Pokorný, Mudra - Soungole - Delarge, Pavelka (78. Douglas), Frýdek - Bakoš (88. Pimpara) - Luckassen. Trenér: Vavruška.
Sparta: Štěch - J. Brabec, Kováč, Holek, Costa - Dočkal, Matějovský, Vácha, L. Krejčí - Lafata, Řezníček (46. Konaté). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: