Hlavní obsah

Historické milníky Synot ligy: Velký den Slavie, nový Eden pokřtila titulem

Ročník vpravdě historický. Samozřejmě pro sešívané. Hned na začátku sezóny 2007/2008 se fotbalisté Slavie po parádních bitvách s Ajaxem probojovali na šestý pokus do Ligy mistrů. Na jaře pak dokázali vybojovat svůj 16. ligový titul, navíc v posledním kole v nově otevřeném Edenu. Nejvýznamnějšímu slávistickému momentu nového tisíciletí je věnován další díl historických momentů Synot ligy.

Slavia pokřtila nový Eden titulem

 
Článek

Na titul už to během jara pro červenobílé moc nevypadlo. Po báječném podzimu kanonýr Stanislav Vlček odešel do Anderlechtu a přišlo trápení. Sparta dokonce rivala po 24. kole sesadila z první příčky a tři kola před koncem soutěže pak dokonce měla na rivala čtyřbodový náskok.

Jenže přestože měli Letenští příjemnější los, finiš neuvěřitelně zpackali. Především kvůli zkratu Tomáše Řepky v domácím utkání s Brnem si právě proti Jihomoravanům a Baníku nepřipsali sparťané na domácím hřišti ani bod! A protože družina Karla Jarolíma zvítězila na Hané i v Mladé Boleslavi, role se obrátily. Před posledním kolem Sparta musela spoléhat na zaváhání Slavie v jejím domácím utkání s Jabloncem.

Generace slávistů čekaly na nový stadión

Rozhodující bitvu sešívaní překvapivě přesunuli do zrekonstruovaného Edenu.

„Všichni čekali, že na novém stadiónu začneme až příští sezónu, ale přišel nápad odehrát poslední zápas tam. Jablonec nám ale nedal nic lacino," vzpomíná s úsměvem Vladimír Šmicer.

Pamětník předešlého titulu z roku 1996 se vrátil do Slavie v pravý čas, nejdřív postup do Ligy mistrů, potom titul ve vysněném novém Edenu!

„Generace slávistů čekaly na nový stadión, a my hned v prvním utkání zvedali nad hlavu pohár. To bylo nádherné," líčí nadšeně.

Sešívaní sice s Jabloncem jen remizovali, ale vzhledem k porážce Sparty v Liberci 3:4 jim to stačilo.

Nový Eden pokřtili mistrovským titulem!

Reklama

Související témata: