Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 2:1Slávistická mizérie nemá konce, takže trenérovi Beránkovi narozeniny zhořkly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Novák 1 : 0
11. Škoda 1 : 1
62. Pospíšil 2 : 1
Záznam online reportáže

Mizérie slávistických fotbalistů nemá hranic ani konce. Padli i v Jablonci, takže už nevyhráli osm kol a v tabulce Synot ligy se máchají těsně nad čarou ponoru. Přitom na severu Čech se dlouho drželi a do přestávky favorizované domácí dokonce přehrávali, jenže střela Pospíšila jim po hodině hry vzala naději na překvapení. Trenér Beránek se tak bodů coby dárku k pátečním 58. narozeninám nedočkal. Zelenobílí se naopak minimálně do neděle přiblížili druhé Spartě na jediný bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce se radují z prvního gólu Filipa Nováka (uprostřed).

Článek

Pro Slavii možná dobře, že hned první střela mířící na Berkovcovu bránu skončila v síti. Alespoň se rychle probrala a v dalším průběhu první půle si odpustila podobně trestuhodné chyby, které vedly k prvním gólu. Novák totiž dostal na levé straně tolik času a prostoru, že renomé jabloneckého kanonýra musel potvrdit.

Však se také kouč Beránek slavící den před utkáním 58. narozeniny v ten moment u postranní čáry na své svěřence moc a moc rozčiloval. Ti si ho ovšem záhy usmířili, neboť hlavičkující Škoda po rohovém kopu vyrovnal a Pražané se tím definitivně probrali. Dokonce měli blízko k tomu, aby skóre otočili, protože tečovaná Tamásova střela z trestného kopu nadělala Hrubému hodně starostí a pokus Pitáka svištěl jen těsně nad břevnem.

„Však jsem už před zápasem připomínal, že Slavii daleko víc vyhovují těžší soupeři," věděl po první půli své jablonecký kouč Šilhavý.

Pochopitelně nespokojený s tím, že si jeho svěřenci nevěděli s pohyblivým a důrazným protivníkem vyznávajícím jednoduchý fotbal rady. Až na hlavičku Beneše tři minuty před přestávkou si šanci nevytvořili a v některých fázích se museli dlouhé minuty bránit.

Pospíšil zařídil Baumitu tři body

Po půli se jablonecký nápor pochopitelně dostavil, ale protože v něm chyběl pohyb a před slávistickou šestnáctkou přesnost, nápady a překvapivé myšlenky, neměl proti soustředěně bránícím hostům dlouho naději na gólové zúročení. Zvláště, když v jediné velké příležitosti sice Novák Berkovce přehodil, ale bránu minul.

Až po čtvrthodině napřáhl Pospíšil z hranice šestnnáctky a jeho rána skončila za zády slávistického gólmana. Povzbuzení Severočeši měli od tohoto momentu už jasně navrch, připravili si celý seriál šancí (Doležal, Romera), pálili na Berkovce ze všech pozic, a i když už další gól nepřidali, jejich výhra byla nakonec zcela zasloužená.

Slávistickému trenérovi Beránkovi tak narozeniny na severu Čech zhořkly.

25. kolo fotbalové Synot ligy:
Baumit Jablonec - Slavia Praha 2:1 (1:1)
Branky: 4. F. Novák, 62. M. Pospíšil - 11. Milan Škoda. Rozhodčí: Paták - Pelikán, Dobrovolný. ŽK: Piták, Baéz, Mikula (všichni Slavia). Diváci: 4230.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš, Hübschman - Masopust (64. Mingazov), M. Pospíšil (90. Rossi), Kopic (89. Šabala) - Doležal. Trenér: Šilhavý.
Slavia: Berkovec - Švec, Bílek, Fialka, Mikula (78. Červenka) - Baéz (70. R. Hrubý), Deli - V. Vukadinovič, Piták (64. Kenija) Tamás - Milan Škoda. Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: