Hlavní obsah

Historické milníky Synot ligy: Vágner čtyřmi góly přispěl k rekordní kanonádě 9:1

Báječný ročník, fotbalisté Slavie v sezóně 1995/96 získali po téměř půlstoletí znovu mistrovský titul. Tým z Edenu byl tehdy nabitý útočnými esy, což také ilustroval kanonádou 9:1 v duelu s Uherským Hradištěm. Právě rekordní výhře je věnován další díl historických momentů Synot ligy.

Rekordní výhra české ligy

 
Článek

Zápas, na který by ligový nováček nejraději zapomněl. V říjnu 1995 rozjetá Slavia rozstřílela Uherské Hradiště 9:1, což je stále platný rekord samostatné české ligy.

„Kolikrát je výhra 1:0 cennější, než když vám všechno vychází a všechno vám tam takhle napadá," usmívá se při vzpomínce útočník Robert Vágner.

Právě on byl hvězdou památného utkání, na devastaci soupeře se podílel čtyřmi trefami a stal se teprve druhým hráčem, jemuž se to v české lize podařilo.

„První góly oslavíte hodně, osmý, devátý už míň... Kdybych byl větší chrt, tak bych v tom zápase asi dal gólů ještě víc," poukazuje Vágner, který čtyři branky nasázel od 15. do 68. minuty.

„Nepovažuji se za žádného Davida Lafatu, který je typickým zakončovatelem. Měl jsem radost, když jsem gól také připravil. Vybavuji si třeba další situaci z utkání, kdy jsem mohl zakončovat sám, ale přihrál jsem vedle sebe a gól dal spoluhráč..."

Reklama