Hlavní obsah

Brno - Jihlava 3:2Zbrojovka otočila utkání s Jihlavou a ukončila úspěšnou sérii hostů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Jungr 0 : 1
42. Zavadil (penalta) 1 : 1
51. Pašek 2 : 1
63. Pašek 3 : 1
72. Jungr 3 : 2
Záznam online reportáže

Brno
Aktualizováno

Fotbalisté Brna po zlepšeném výkonu v druhém poločase zvládli úspěšně souboj s Jihlavou v předehrávce 26. kola první ligy. Po výhře 3:2 si připsali cenné tři body a ukončili úspěšnou sérii hostí, kteří na hřištích soupeřů nepoznali hořkost prohry v sedmi duelech v řadě. Dva góly Brna vstřelil Pašek, obě jihlavské branky zaznamenal ve svém jubilejním stém ligovém startu Jungr. Zbrojovka, která od 80. minuty dohrávala zápas v deseti bez vyloučeného Kamila Kopúnka, současně navázala na předchozí domácí výhry nad Slavií a Mladou Boleslaví a v tabulce se k dnešnímu soupeři přiblížila na rozdíl jediného bodu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radek Buchta z Brna v souboji s Adamem Jánošem (č. 8) z Jihlavy.

Článek

Jihlava takřka celý úvodní poločas přehrávala soupeře nápaditější hrou. Měla převahu, do koncovky se ale přes pozorně hrající domácí zadáky dlouho nedostala.

Brňané dlouho zápolili s přechodem do protiútoků, osamocený Vávra na hrotu nestačil na stopery Krejčího s Tlustým. O jediný vážnější vzruch se postaral až v 25. minutě z ojedinělého brejku Zbrojovky Zavadil, jehož střela těsně minula branku.

Pozorně hrající domácí zadáci zaváhali v 33. minutě. Po jejich nedorozumění při snaze vystavit soupeře do ofsajdu se otevřela po levé straně cesta k brance Vaculíkovi, po jehož přihrávce Jungr vstřelil vedoucí gól.

Zbrojovka se probrala až v závěru poločasu. V 41. minutě po rychlém protiútoku zahrál stoper Tlustý rukou a Zavadil z penalty vyrovnal. Gól Brňany probral z útlumu, brankář Hanuš vzápětí jen vyrazil Paškovu tvrdou střelu.

V náporu Zbrojovka pokračovala i po změně stran. V 51. minutě Keresteš našel dlouhým pasem Paška, který vletěl mezi stopery a odražený míč přeletěl přes překvapeného brankáře Hanuše do sítě. O dvě minuty později mohl přidat třetí gól Jugas, jenže z bezprostřední blízkosti přestřelil.

V 63. minutě Vávra obešel dva obránce hostů a po jeho zpětné přihrávce Pašek přidal třetí gól. Jihlava ale nerezignovala, v 72. minutě unikl po pravé straně střídající Mešanovič a z jeho přihrávky volný Jungr snadno překonal Melichárka. Ani v početní výhodě v závěru zápasu se už Jihlavě navzdory převaze vyrovnat nepodařilo.

Fotbalová Synot liga - 26. kolo:
Zbrojovka Brno - Vysočina Jihlava 3:2 (1:1)
Branky: 51. a 63. Pašek, 42. Zavadil z pen. - 33. a 72. Jungr. Rozhodčí: M. Paták - Moláček, Peřina. ŽK: Marek, Jungr, Jánoš, Kučera (všichni Jihlava). ČK: 80. Kopúnek (Brno). Diváci: 3010.
Brno: Melichárek - Jugas, Košťál, Schuster, Keresteš - Pašek, R. Buchta, Zavadil, Malík (70. Kopúnek), Sýkora (85. Hyčka) - Vávra (76. Slančík). Trenér: Kotal.
Jihlava: Hanuš - Marek (70. Kukol), Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Jánoš, Kučera - Jungr, Šulek, Vaculík (70. Kliment) - Harba (59. Mešanovič). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: