Hlavní obsah

Byl jsem chytrým bojovníkem, pochválil se vítěz boxerského zápasu století

Las Vegas

Boxerský „zápas století“ zná svého šampióna, je jím Američan Floyd Mayweather Jr., jenž v brzkých ranních hodinách středoevropského času zdolal Filipínce Mannyho Pacquiaa a stal se mistrem světa ve welterové váze. „Byl jsem chytrým bojovníkem,“ lichotil si americký boxer po vítězné bitvě, kterou ovládl s výrazně defenzivní taktikou.

Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

Floyd Mayweather Jr. pózuje se získanou trofejí.

Článek

Naopak poražený Filipínec, jenž byl od začátku střetnutí aktivnější, se netajil zklamáním z výsledku. „Cítil jsem, že zvítězím. On (Mayweather) nic nedělal, jen neustále ustupoval. Několikrát jsem ho dostal," líčil poražený, kterému doma na Filipínách fandily milióny diváků u televizních obrazovek.

„Byl pořád v pohybu, a to je potom těžké vyslat hodně úderů," viděl příčinu a naopak se nechtěl vymlouvat na svou postavu. „Není to o výšce. Bojoval jsem s vyššími, než je on, a nebyl to problém," dodal 169centimetrový boxer, který je oproti Američanovi menší o čtyři centimetry.

Mayweather nesdílel soupeřův názor a svůj triumf viděl jako zasloužený. „Dělali jsme, co jsme museli. Věděl jsem, že mě bude tlačit. Měl své momenty, ale držel jsem ho na vnější straně," popisoval průběh vítěz a ocenil také soupeřovy kvality: „Je opravdu pekelný bojovník. Teď vím, proč je na vrcholu boxerského sportu."

Reklama

Související témata: