Hlavní obsah

Boxer Pacquiao zatajil před zápasem s Mayweatherem zranění, teď musí na operaci

Los Angeles

Filipínský boxer Manny Pacquiao půjde po prohře s Američanem Floydem Mayweatherem v "zápase století" na operaci ramena. Zranění, které šestatřicetiletý Pacquiao po duelu označil za jeden z důvodů své porážky, si vyžádá dlouhou léčbu, podle prvních odhadů lékařů ho čeká pauza devět měsíců až jeden rok.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Americký boxer Floyd Mayweather (vlevo) a Filipínec Manny Pacquiao, jehož nyní čeká až roční pauza.

Článek

Podle informací televizní stanice ESPN by měl Pacquiao zákrok absolvovat tento týden. Vyšetření na klinice v Los Angeles po utkání potvrdila, že má boxer natržený úpon v pravém rameně.

Pacquiao prohrál lukrativní duel v Los Vegas s neporaženým Mayweatherem jednomyslně na body, nyní mu navíc hrozí trest od nevadské licenční komise. Za to, že zdravotní problémy před zápasem zatajil, může dostat pokutu i zákaz startů.

Pacquiao podle svého promotéra nahlásil zranění Americké antidopingové agentuře USADA, kterou požádal o schválení aplikace protizánětlivé injekce do ramena před zápasem. Do formuláře licenční komise ale před pátečním vážením k otázce, zda má zraněné rameno, vyplnil zápornou odpověď.

Reklama

Související témata: