Hlavní obsah

TEST: Under Armour: Triko, které se stane vaší druhou kůží

Praha

Na počátku stál Kevin Plank, bývalý hráč amerického fotbalu. On založil před dvaceti lety firmu Under Armour, která produkuje oblečení pro sportovce. Golfisté, hráči NHL, čeští hokejisté, bijci při tréninku bojových uměních. A také běžci. Jedním z produktů je i tričko z materiálu ColdGear Evo, které se hodí pro nižší teploty. Trénujete ráno, večer, v zimě? Máte možnost.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sportovní funkční triko Under Armour, které je vhodné pro chladnější počasí.

Článek
Fotogalerie

Oblečení, které udržuje tělo sportovců nepřehřáté a suché, a to ať už při tréninku, nebo při zápase. Tak hlásá jedna z reklamních vět, která má přitáhnout sportovce a přetáhnout je od jiných značek, které jsou na českém trhu delší dobu a jsou už v povědomí.

Pánské tričko Under Armour ColdGear Evo Compressin Mock, tak zní oficiální název tohoto testovaného kousku. Je jasné, že výrobce chce zaujmout moderními technologiemi a oslovit potencionálního klienta, ale při představě, že tento jazykolam řeknu prodavačce, tak si ho radši napíšu na papír. Klika je, že název nemá vliv na použití.

Pokud chcete udržet tělo v teple, aby neprochladlo při delším běhu, je tento výrobek vhodnou variantou. Můžete tak předejít možným zdravotním nesnázím. Jestliže máte rádi pevné objetí materiálu, které vás sevře, tak zde se dočkáte. Materiál na vaši kůži přilne tak, že máte pocit získání druhé kůže.

Under Armour ColdGear Evo Compressin Mock

• Super těsný střih UA Compression je jako druhá kůže, která aktivuje svaly, zvýší jejich výkon a zkrátí čas nutný pro jejich regeneraci. Dvouvrstvý materiál je velmi teplý, uvnitř kartáčovaný, vně hladký a rychleschnoucí.

• 4-Way Stretch výroba umožňuje větší mobilitu v jakémkoli směru.

• Signature Moisture Transport System pro optimální odvod potu od těla a proto zůstanete déle čerství.

• Anti Odor technologie zabraňuje vzniku mikrobů, způsobujících zápach, takže oblečení vydržíte déle fresh.

• Hladké a ozdobné švy zabraňují podráždění kůže.

• Nový ergonomický krk pro maximální pohodlí, vepředu snížen, vzadu více materiálu pro lepší ochranu.

• Materiál: 7,1 oz Polyester / Elastan.

Je pravdou, že tento druh funkčního oblečení se většinou nepoužívá zároveň jako spodní a vrchní část oděvu pro trénink, ale i tak lze. V tomto případě máte volbu z bílé a černé produkce. Samozřejmě v případě chladnějšího počasí je vhodná ještě jedna vrstva.

Pokud máte rádi styl, kde vše hraje v jedné barvené linii, kde švy nejsou vyšity jinou barvou, tak tento produkt toto požadavek splňuje. Navíc má zvednutý límec, což je pro používání při chladnějším počasí vhodný detail. Funkční tričko můžete koupit za 1400 korun.

Zápach si musí počkat

Naběhal jsem v tomto triku sto kilometrů. Co se týče údržby, stačí doběhnout, nechat uschnout a zase použít. Každodenní praní zde není potřeba. Anti Odor technologie zabraňuje vzniku mikrobů způsobujících zápach.

Oproti konkurenci se tento výrobek v podstatě neliší (nebavíme se o technologiích), nenašel jsem problém, který by bránil běžeckému tréninku. V této cenové hladině a při tvrdé konkurenci a boji o zákazníka si výrobce nedovolí na trh přijít s produktem, který by mohl zklamat.

Pokud ale čekáte, že po dvou hodinách běhání a dvaceti kilometrech sundáte triko netknuté a vaše záda budou suchá jako po setkání s froté osuškou, tak nebudou. Takový materiál ještě nebyl vynalezen, a to ani v době, kdy se létá do vesmíru. Hlavní ale je, že pot je absorbován do materiálu a tělo zůstává v provozní teplotě a neprochladne, a o to v tomto případě jde především.

Také jsme testovali:

Reklama