Hlavní obsah

Historické milníky Synot ligy: Bičík ve velkém finále vychytal titul Liberci

Nikdy se o zavedení závěrečného play off také do nejvyšší fotbalové soutěže nemluvilo tolik jako tehdy. Sezóna 2011/2012 měla skutečné finále - poprvé o titulu rozhodoval až vzájemný duel obou uchazečů v posledním kole. Liberci bezbranková remíza s Plzní stačila, Slovan po ní mohl slavit. Právě vynikajícímu výkonu brankáře Davida Bičíka je věnován další díl historických momentů Synot ligy.

Bičík vychytal titul LiberciVideo: synotliga.cz

 
Článek

Sparta v sobotu hostí Plzeň a po šlágru jara budou zbývat do konce ligy už jen tři kola. Jde tedy o něco jako finále. Letenští však ve svém středu mají brankáře, který vychytal titul v utkání, které lze za skutečné finále považovat. David Bičík se před třemi lety radoval s Libercem a největším soupeřem pro něj byla stejně jako dnes Plzeň.

„Řadím to utkání hodně vysoko. Tlak byl veliký, nějaké zákroky jsem tam měl," vzpomíná gólman, který byl důležitou součástí libereckého tažení za titulem.

Do rozhodující bitvy vstupoval jako neprůstřelný, v předchozích čtyřech kolech ani jednou neinkasoval. „Pamatuju si, že nám stačil bod, zato Plzeň musela zvítězit. Chtěli jsme vyhrát a v první půli jsme měli několik šancí. Neměli jsme tým, abychom hráli na remízu, ale ve druhé půli nás Plzeň hodně přehrávala..."

A právě zákroky v závěru utkání udělaly z Bičíka definitivně hrdinu Severočechů, který mohl začít slavit mistrovský titul.

Reklama