Hlavní obsah

Dvě střídání a Jágr dohrál. Věřím, že bude v pořádku, doufá trenér

Praha

Bez svého hlavního esa museli čeští hokejisté odehrát většinu zápasu proti Švýcarům. Jaromír Jágr se v utkání objevil pouze na dvě střídání, na ledě strávil minutu a 55 sekund a v osmé minutě už zmizel v kabině. Doprovod fyzioterapeuta Pavla Koláře nevěstil nic dobrého, do hry už se třiačtyřicetiletý Jágr nevrátil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr (68) před švýcarským brankářem Retem Berrou ještě před tím než z utkání odstoupil.

Článek

Zdálo se, že Jágra trápí tříslo nebo stehenní sval, trenéři nechtěli před čtvrtfinále jeho absenci rozebírat. „Nemůžu říct, co s ním je, k tomu se musí vyjádřit doktoři, teprve se uvidí," odkázal na středeční odpolední trénink hlavní kouč Vladimír Růžička. „Ale věřím, že snad na čtvrtfinále bude v pořádku," dodal.

Jágr nedohrál už úvodní zápas se Švédy kvůli naraženému malíčku, ale v dalších duelech patřil k českým tahounům, na šampionátu nastřílel čtyři góly.

„Samozřejmě patří k nejlepším hráčům na turnaji, hraje dobře dopředu, je nebezpečný, utahá obránce soupeře. Takže nám chyběl, ale nedá se nic dělat, musíme se naučit hrát bez něj," okomentoval Jágrovu absenci kapitán Jakub Voráček.

„Já zjistil, až v kabině, že Jarda nehraje," přiznával gólman Ondřej Pavelec. „Lajny se míchají, ztratit takového hráče v téhle formě je minus, ale nahradili ho jiní a vyhráli jsme," cenil si brankář.

Postoupí čeští hokejisté přes Finsko do semifinále mistrovství světa?
Ano
74,7 %
Ne
25,3 %
Celkem hlasovalo 103836 čtenářů.

Reklama

Související témata: