Hlavní obsah

Jablonec - Ostrava 4:0Jablonec rozstřílel Ostravu, přesto ztratil šanci na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Pernica 1 : 0
41. Kopic 2 : 0
68. Doležal 3 : 0
75. Kopic 4 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce porazili v 29. kole první ligy Ostravu jasně 4:0. Navzdory výhře ale definitivně ztratili šanci na druhé místo, zaručující předkolo Ligy mistrů, protože Sparta zvítězila v Českých Budějovicích a má na Severočechy nedostižný pětibodový náskok. Na dnešním triumfu Jablonce se dvěma góly podílel Jan Kopic, další branky přidali Luděk Pernica a Martin Doležal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Luděk Pernica, autor prvního jabloneckého gólu proti Ostravě.

Článek

Přestože Jablonec ve středu čeká finále Poháru FAČR s Libercem, trenér Šilhavý nasadil nejsilnější sestavu. Chyběl pouze zraněný brankář Hrubý a potrestaný záložník Greguš. Severočeši vyhráli posledních pět vzájemných ligových duelů a za třemi body mířili od začátku i dnes.

Od úvodu se hrálo převážně na ostravské polovině hřiště, byť výrazné šance přišly až po půlhodině. Kopicovu ránu ještě vyrazil Pavlenka, ale ve 33. minutě už se domácí radovali. Masopust kolmicí vysunul Pernicu, který si z pozice stopera naběhl hluboko do soupeřova vápna a chladnokrevně prostřelil gólmana. Dočkal se první ligové trefy v jabloneckém dresu.

Čtyři minuty před přestávkou Baumit po brejku zvýšil náskok. Mingazov našel křížnou přihrávkou volného Kopice a ten zaznamenal svůj sedmý gól v této ligové sezoně. Ještě do pauzy mohl zvýšit Doležal, ale sám před Pavlenkou neuspěl.

V druhém poločase pokračoval jablonecký nápor a Pospíšilovu střelu vytáhl Pavlenka s námahou na roh. Až poté poprvé výrazněji zahrozil Baník, ale Sivrič veterána v domácí brance Špita nepřekonal a nezlomil střelecké prokletí Ostravy v Jablonci, kde nedala gól v předchozích třech zápasech.

Naopak Baumit si počínal v koncovce mnohem lépe. V 68. minutě si na Pospíšilovu kolmici naběhl Novák, poslal míč před branku a těsně před čárou jej doklepl do sítě Doležal. Za sedm minut pak po zpětné přihrávce napřáhl Kopic a přízemní střelou potřetí v kariéře slavil dva góly v jednom ligovém utkání.

29. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - Baník Ostrava 4:0 (2:0)
Branky: 41. a 75. Kopic, 33. Pernica, 68. Doležal. Rozhodčí: Kocourek - D. Pospíšil, Ratajová. ŽK: Hübschman - Frydrych, Jirásek, Sivrič, Sukup. Diváci: 3412.
Jablonec: Špit - Romera (59. Crnkič), Pernica, Beneš, F. Novák - Hübschman, M. Pospíšil - Masopust, Kopic, Mingazov (74. Čížek) - Doležal (78. Mihálik). Trenér: Šilhavý.
Ostrava: Pavlenka - Vengřinek (59. Sukup), Frydrych, Kouřil, Helešic - Jirásek - Sivrič, Šichor (46. De Azevedo), Kukec, Foltyn - Šašinka (71. Pyclík). Trenér: Frňka.

Reklama

Související témata: