Hlavní obsah

Jihlava - Liberec 4:0Jihlava ozdobila Blažkovou loučení hladkou výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kliment 1 : 0
18. Mešanovič 2 : 0
48. Nerad 3 : 0
74. Harba 4 : 0
Záznam online reportáže

Jihlavští fotbalisté se s fanoušky na domácím hřišti loučili jasnou výhrou nad Libercem 4:0. Brankami se o to postarali Kliment, Mešanovič, Nerad a Harba. Loučení se vydařilo i dvaačtyřicetiletému brankáři domácích Jaromíru Blažkovi, který se po delší době postavil mezi tyče a udržel čisté konto.

Foto: Jaroslav Loskot, ČTK

Fotbalisté Jihlavy se radují z gólu proti Liberci.

Článek

Jihlava před utkáním nebyla v dobrém rozpoložení, prohrála tři zápasy za sebou a Liberec v sedmi vzájemných střetnutích ještě neporazila. Navíc 198 minut nevstřelila branku. Půst ukončila ale už po 12 minutách. Kukol od rohového praporku zleva našel centrem ve vápně přesně hlavu Klimenta, který s pomocí břevna vstřelil úvodní gól.

I dál to bylo domácí družstvo, které si vytvářelo šance. V 18. minutě Nerad pronikl středem hřiště, Kliment našel před brankou úplně volného Mešanoviče, který s dorážkou do prázdné brány už neměl nejmenší problém.

Liberci ke zlepšení výkonu nepomohlo ani poločasové střídání, protože hned po třech minutách svou premiérovou trefu v dresu Vysočiny zaznamenal Nerad, zimní posila z Bohemians 1905. Deset minut na to mohl druhou branku v zápase přidat aktivní Kliment, ze samostatného úniku libereckého brankáře nepřekonal, dostal se i k dorážce, ale míč do prázdné brány trestuhodně nenasměroval.

V 71. minutě Harba v útoku vystřídal svého bosenského souputníka Mešanoviče a hned po třech minutách se dočkal gólové odměny. Za vápnem napřáhl ke střele a bylo to 4:0. Harba mohl přidat i druhou branku pět minut před koncem po přiťuknutí Hybše, ale gólovou tečku za utkáním odmítl. Liberec byl i ve zbytku utkání bez snahy a pohybu, Blažkovi čisté konto nepokazil.

29. kolo první fotbalové ligy:
FC Vysočina Jihlava - FC Slovan Liberec 4:0 (2:0)
Branky: 12. Kliment, 18. Mešanovič, 48. Nerad, 74. Harba. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Hrabovský. ŽK: Nerad - Pimpara, Soungole, Frimmel, Sackey. Diváci: 2.558.
Jihlava: Blažek - Kukol, Kryštůfek, Krejčí, Hybš - Jánoš, Šulek (80. Štěpánek) - Kliment, Nerad, Fulnek (67. Batioja) - Mešanovič (71. Harba). Trenér: Klusáček.
Liberec: Lukáč - Coufal, Brabec, Pimpara, Frýdek - Sackey, Soungole (46. Sus) - Kaiser, Douglas, Frimmel - Bakoš (61. Hadaščok). Trenér: Vavruška.

Reklama

Související témata: